:

:

TV Most

clock

Mart 25, 2015   12:05

0

177

Osvedočeni dobrotvori Srba na Kosovu i Metohiji

Pomoć od 3.100 evra biće uručena Dečjem odjeljenju Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici. Novac je prikupljen putem humanitarnog broja 1411, tokom februara, a bio je namenjen za transplantaciju jetre 22-godišnjem Darku Petroviću iz Goraždevca, koji je 7. februara preminuo ne dočekavši operaciju.

„Pošto Darku više ne možemo da pomognemo odlučili smo da pomoć usmerimo na Kosmet, za opremanje i nabavku lekova Dečjem odeljenju Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, i na taj način doprinesemo lečenju dece i mladih sa celog Kosmeta“, navodi se u saopštenju banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

U organizaciji odbora, Sindikat eneregetike Republike Srpske obezbedio je 900 evra za devetoro dece u opštini Prizren, među kojima su i devegodišnja Milica Đorđević i tek rođena Darija Gligorijević.

Predsednik Sindikata energetike Republike Srpske Slobodan Ostojić rekao je da su „članovi tog sindikata ponosni što mogu da pomognu narodu na Kosmetu, i da će to činiti i ubuduće“.

Osim novčane pomoći Sindikata energetike RS, Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji obezbedio je i poklone za devetoro srpske djece u opštini Prizren, u vrednosti od 300 evra.

Predsednik Odbora Milorad Arlov, kome je che to biti 50 poseta Kosmetu, poklone srpskoj djeci i njihovim porodicama, uručiće u petak i subutu, u manastiru Sveti Arhangeli u Prizrenu.

Arlov će posetiti i manastir Visoki Dečani gde će razgovarati sa sveštenicima i direktorima osnovnih škola, o organizovanju dolaska više stotina dece sa Kosova i Metohije u Republuku Srpsku, u avgustu 2015.godine

Ova pomoć jedna je u nizu humanitarnih akcija i nastavak pomoći Kosovu i Metohiji Republike Srpske i Odbora, koji deluje u okviru Udruženja veterana FK“Vrbas i prijatelji“ iz Banja Luke.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva