:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2022   17:31

0

202

Otovrena prava Olimijada zdravlja, sporta i kulture trećeg doba u Gračanici

U organizaciji Saveza penzionera KiM, a pod pokroviteljstvom Kancelarije za KiM i Saveza penzionera Srbije u Gračanici je počela Olimpijada zdravlja,sporta i kulture trećeg doba, koja je okupila naše najstarije sugrađane iz svih srpskih sredina naše pokrajine.

Olimijadu zdravlja, sporta i kulture trećeg doba u Gračanici zvanično je otvorio predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić.

“Treće doba ne znači da se treba predati, naprotiv treba živeti punim plućima aktivnim životom i upravo današnja manifestacija u okviru svih regionalnih i pokrajinskih manifestacija koje smo ove godine sproveli ima taj osnovni cilj, što znači jednu bolju povezanost, druženje, međugeneracijsku saradnju i sve ono što čini pozitivnim naš duhovni život”, istakao je Savić, prilikom otvaranje prve Olimpijade u Gračanici.

“Započinjemo prvu Olimijadu zdravlja, sporta i kulture trećeg doba u Gračanici, u pitanju je manifestacija koja se po prvi put organizuje na našim svetim i zavetnim prostorima. Započinjemo manifestaciju koja će, ubeđen sam, postati tradicija”, kazao je Vesko Stojković, predsednik Saveza penzionera Kosova i Metohije.

Dobrodošlicu i uspešne rezultate učesnicima poželeo je i načelnik Kosovkog upravnog okruga Srđan Popović.

“Meni je drago što smo u Gračanici ugostili veliki broj penzionera iz svih krajeva Kosova i Metohije i što smo im danas domaćini”, istakao je Popović.

Na pokrajinskoj Olimpijadi trećeg doba  u Gračanici učestvovalo je dvadeset ekipa sa oko 200 takmičara iz svih delova Kosova i Metohije, koji su se nadmetali u šest sportskih disciplina.

“Pored sportskih takmičenja imamo bazar zdravlja, domaću radinost, izložbu sa Likovne kolonije, kao u kulturno-umetnički program u Domu kulture u Gračanici”, naglasio je Srećko Todorović, predsednik Poktreta trećeg doba.

Učesnici manifestacije nisu skrivali zadovoljstvo što je i penzionerima u našoj pokrajini  omogućeno da budu akteri jednog ovakavog događaja.

Tri najbolje ekipe sa Olimijade u Gračanici, kako je rečeno, učestvovaće na republičkoj Olimijadi, koja će biti održana u Vrnjačkoj banji od 28. septembra do 02. oktobra.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMGračanicaOlimpijada trećeg doba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva