:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 06, 2023   13:23

0

86

Otvoren sajam nameštaja, prisutno 120 izlagača iz devet zemalja

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren  59. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije koji će trajati do 11. oktobra, kao i Međunarodni sajam mašina i alata, koji će se završiti dan ranije.

Otvarajući sajam, dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Branko Stajić je rekao da je u preradi drveta i prozvodnji nameštaja u Srbiji aktivno 3600 firmi koje zapošljavaju oko 33.000 radnika.

"Ove dve grane su lane ostvarile 1,57 milijardi evra prihoda, od čega je više od 700 miliona ostvareno izvozom. Njihovo učešće u izvozu Srbije lane je iznosilo 2,2 odsto", naveo je on.

Na sajmu nastupa više od 120 izlagača iz devet zemalja - Italije, Nemačke, Turske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Poljske, Kine, Slovenije, kao i naši proizvođači i prodavci nameštaja.

U pet hala Beogradskog sajma posetioci mogu da nađu širok spektar nameštaja za različite prostorije i namene - stambeni, kancelarijski, dečji, baštenski nameštaj, kuhinje, spavaće sobe, garniture, različite stilove nameštaja - moderne, klasične, minimalističke, rustične, kao i rasvetu i dekorativne predmete za razne enterijere.

Na Međunarodnom sajmu mašina i alata za drvnu industriju predstavljene su najnovije tehnologije, proizvodi i usluge namenjene industriji obrade drveta.

Među njima prednjače mašine za sečenje, rendanje i oblikovanje drveta, materijali i repromaterijali koji se koriste u procesu obrade drveta, tehnologije, pogotovo inovativne, za obradu drveta, kao i dodatna oprema i alati, poput alata za ručnu obradu, alata za zavarivanje i pričvršćivanje, pribora za održavanje mašina.

I ove godine biće dodeljene nagrade Sajma nameštaja “zlatni ključ” i "sajamski ključ", pri čemu se "zlatni ključ" dodeljuje za najbolja rešenja najuspešnijim izlagačima na sajmu, ukazujući na najkvalitetnija i najinovativnija rešenja, a "sajamski ključ" za doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i ukupan sajamski nastup.

Izvor: T a n j u g

Sajam nameštajaBeograd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva