:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Decembar 04, 2023   10:14

0

53

Otvorena knjiga žalosti povodom ubistva devojčice u Severnoj Makedoniji

Vest da je 14-godišnja devojčica Vanja Đorđevska nakon sedmodnevne potrage pronađena mrtva potresla je Severnu Makedoniju i ceo region, a kao mogući motiv ovog zločina mediji navode koristoljublje. Makedonski ministar pravde Krenar Loga izjavio je danas da su ubistva 14-godišnje devojčice V.G., kao i 74-godišnjeg muškarca P.Ž. jedna od najvećih tragedija u Severnoj Makedoniji i zatražio odgovornost i maksimalne kazne za počinioce.

Loga je na svojoj Fejsbuk stranici izrazio saučešće porodicama ubijenih, prenosi makedonski A1on.

"Ovo je jedna od najvećih tragedija u našoj zemlji jer su dva života nemilosrdno odneta. Odgovornost i maksimalne kazne za počinioce", napisao je Loga.

U osnovnoj školi "Johan Hajnrih Pestaloci" danas u 9 sati otvorena je knjiga žalosti povodom smrti 14-godišnje Vanje Gorčevske, prenosi MIA.

U okolini Skoplja u nedelju uveče pronađeno je telo V.G. (14) koja je nestala 27. novembra, a za njeno ubistvo osumnjičene su četiri osobe od kojih je jedna u bekstvu. Iste večeri pronađeno je i telo P.Ž. (74) iz velesa čiji je nestanak prijavljen 24. novembra.

Za Gorčevskom se tragalo od prošlog ponedeljka, a kako je u nedelju uveče objavilo makedonsko Tužilaštvo, devojčica je ubijena istog dana kada je i nestala, odnosno 27. novembra ove godine, nakon što je vozilom odvedena sa ulaza u svoje mesto prebivališta.

Pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje, a za ubistvo su osumnjičene tri osobe koje se nalaze u pritvoru, dok je glavnoosumnjičeni u bekstvu. Na saslušanju je od jutros i otac ubijene devojčice. Inače, skopski mediji prenose da je za otmicu i ubistvo Krivičnim zakonom Severne Makedonije predviđena kazna u trajanju od najmanje 10 godina do doživotne robije.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva