:

:

TV Most

clock

April 05, 2020   13:17

0

118

Otvorena posebna prijemna ambulanta u Domu zdravlja Leposavić

U skladu sa najnovijim uputstvima Ministarstva zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, Štab za vanredne situacije opštine Leposavić u saradnji sa Domom zdravlja Leposavić otvorio je danas posebnu ambulantu u okviru Doma zdravlja koja će biti namenjena svim građanima koji osete simptome koji upućuju na virus korona, kao što je suvi kašalj, bol u grlu, otežano disanje i povišena temperatura.

U okviru ambulante koja je adekvatno opremljena i osposobljena za nesmetani rad i funkcionisanje, biće organizovano 24-časovno dežurstvo lekara, tokom kojeg će svaki građanin, koji prepozna simptome, biti pregledan i tom prilikom provereno njegovo zdravstveno stanje. Ujedno, svi građani koji su imali bliski kontakt sa licima za koja je potvrđeno da su pozitivna na virus korona, potrebno je da se obrate lekarima u ambulanti.

Građani koji osete tegobe i simptome koji ukazuju na virus Kovid-19 mogu se obratiti dežurnim lekarima u ambulanti na broj telefona 028/83-135.

Štab za vanredne situacije opštine Leposavić poziva građane koji osete simptome da se odmah bez odlaganja jave, kako bi se pravovremeno podvrgli zdravstvenom pregledu, a sve u cilju zaštite života i zdravlja svih građana i sprečavanja širenja zarazne bolesti.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva