:

:

TV Most

clock

April 06, 2023   17:10

0

101

Otvoreni Balkan otvara mogućnosti za dugoročni razvoj regionalnog tržišta

Otvoreni Balkan znači otvaranje novih perspektiva zajedništva, zajedničkog političkog i ekonomskog rasta, povezanosti i mogućnosti za dugoročni razvoj i zajedničko regionalno tržište, izjavio je danas u Banjaluci predsednik Saveza privrednih komora Severne Makedonije Trajan Angeloski.

Angeloski je to rekao na drugom panelu u okviru Konferencije "Znati kako - za Otvoreni Balkan". Na panelu pod nazivom „Da li smo spremni za slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala“, Angeloski je rekao da je internacionalizacija trend koji, kako je naveo, moramo pratiti da bismo ostvarili i održali solidan rast i razvoj poslovanja.

"Zato kontinuirano radimo na otvaranju novih tržišta za naše kompanije i privlačenju investicija“, rekao je Angeloski. 

Organizatori konferencije su Savez mladih ekonomista Republike Srpske, uz podršku i pod pokroviteljstvom Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske.

Ovo je peta godina za redom da se organizuje ovakva manifestacija na kojoj se analiziraju različite aktuelne teme iz sfere diplomatije, ekonomske saradnje i tržišnih prilika.

Ovogodišnja konferencija je podeljena u tri panela:  Otvoreni Balkan, mogućnosti i izazovi;  Da li smo spremni za slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala; Globalne, evropske i regionalne inicijative kao razvojna prilika, preneli su skopski mediji.

Svrha godišnje konferencije je da na jednom mestu okupi predstavnike institucija i biznisa iz zemalja koje su već učesnice zone Otvoreni Balkan, kako bi mogli da podele svoja iskustva i učestvuju u diskusiji o postavljenim temama.

Konferenciju je otvorio predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Visković. 

Izvor: T a n j u g; Foto: Beta

Otvoreni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva