:

:

TV Most

Foto: juznevesti.com

clock

Avgust 23, 2015   12:05

0

114

Otvoreni 50. Filmski susreti u Nišu

Simboličnom predajom ključeva tvrđave predsednici žirija Vesni Čipčić, gradonačelnik Niša Zoran Perišić označio je početak festivala.

Predsednik Udruženja glumaca Vlada Živković uručio je Jelisaveti Seki Sablić nagradu "Pavle Vujisić" za životno delo.

Nakon vatrometa festival je otvorio film "Bićemo prvaci sveta", a potom će biti prikazan crnohumorni "Mali Budo".

Slogan ovogodišnjeg festivala je "Pod sjajem zvezda". Festival će trajati od 22. do 28. avgusta, biće prikazano 16 filmova u takmičarskom i još dva u revijalnom delu.

"Kao i do sada na festivalu će biti dodeljeno ukupno osam nagrada. To su još grand pri, najbolja ženska i muška, izuzetna ženska i muška i nagrade za debitantske uloge" rekao je danas na konferenciji za štampu Dragan Vujić Vujke, umetnički direktor festivala.

On je skrenuo pažnju publici na filmove u kojima značajne uloge igraju deca i predložio da se ubuduće ustanovi i nagrada za dečiju ulogu.

"Budžet ovogodišnjeg festivala je 20 miliona koje smo dobili od grada i 650.000 dinara koliko smo dobili od sponzora. Ministarstvo kulture je predvidelo 2,3 miliona dinara za nas, ali do danas nismo dobili ugovor kako bi nam novac bio prebačen", rekla je ranije danas novinarima Bojana Simović direktorka Niškog kulturnog centra.

Drugog dana festivala publika će moći da vidi filmove "Panama" i

"Nebo iznad nas", dok će 24. avgusta na programu na Letnjoj pozornici biti "Branio sam Mladu Bosnu" i ostvarenje "Otvoreni kavez" u kojem je svoju poslednju ulogu ostvarila Ružica Sokić, a u bioskopu "Kupina" film "Isceljenje".

Poslednji film Vlastimira Đuze Stojiljkovića "Bez stepenika" kao i ostvarenja "In Memoriam" i "Za kralja i otadžbinu" na Letnjoj pozornici biće prikazani 25. avgusta, dok će iste veceri u "Kupini" biti održana projekcija TV filma "Talog".

U sredu 26. avgusta na programu će biti filmovi "Ničije dete", "Amanet" i "Travelator", dok ce 27. avgusta biti prikazana ostvarenja "Enklava", "Gorčilo" i "Jednaki".

Poslednjeg dana festivala, nakon dodele nagrada, biće prikazani gostujući filmovi "Panta Draškic - cena časti" i "Stari Niš - moj Niš".

Cena kompleta karata je 2.000 dinara i neće biti ulaznica za pojedinačne projekcije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?