:

:

TV Most

clock

April 28, 2023   16:47

0

110

Overeni rezultati izbora, osim u Leposaviću gde neki odbornici nisu dobili ni glas

Centralna izborna komisija u Prištini overila je danas rezultate lokalnih izbora održanih u četiri opštine na severu Kosova i Metohije 23. aprila, osim liste kandidata za odbornike Skupštine Opštine Leposavić, gde neki odbornici nisu dobili nijedan glas.

CIK je overila rezultate za izbor gradonačelnika u četiri opštine na severu – Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Gradonačelnik Severne Mitrovice biće kandidat Pokreta Samoopredeljenje Erdan Atić sa osvojenih 553 glasa ili 66,9 odsto izašlih birača.

Na čelu opštine Leposavić takođe će biti kandidat Pokreta Samoopredeljenje, u pitanju je Ljuljzim Hetemi koji je dobio poverenje 100 glasača ili 73.5 odsto.

U Zvečanu i Zubinom Potoku predsednici opština biće iz Demokratske partije Kosova - Iljir Peci koji je dobio 114 glasova ili 59 odsto i Izmir Zaćiri za koga je glasalo 195 lica ili 52.2 odsto izašlih.

Centralna izborna komisija nije overila rezultate kandidata za odbornike Skupštine Opštine Leposavić jer se, kako su naveli, mora tražiti mišljenje Izbornog veća za žalbe i predstavke, da li kandidat koji nije dobio nijedan glas može postati odbornik. 

Prema konačnim rezultatima, u Leposaviću je Pokret Samoopredeljenje dobio 15 odborničkih mesta, međutim, od 18 kandidata koji su bili na listi ove stranke, njih šestoro nije dobilo nijedan glas.

Demokratska partija Kosova osvojila je dva mesta, kao i Partija kosovskih Srba, koja je odustala od učešća na izborima.

Rezultati kandidata za odbornike SO Zvečan overeni su.

U Zvečanu će Demokratska partija Kosova imati 11 odborničkih mesta, a Pokret Samoopredeljenje osam.

Izvor: T a n j u g

KiMCIKLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva