:

:

TV Most

clock

Oktobar 02, 2015   12:05

0

129

Pajtić nije izneo dokaze,tvrdi da Kirbi laže

"Najavili su za danas neke dokaze, a nismo ih čuli. Jedino što smo čuli jeste da mene prisluškuje MUP, a ne BIA", primetio je premijer, povodom Pajtičevih istupa u javnosti, i dodao da zna da je svojevremeno on bio prisluškivan.

Vučić je, nakon obraćanja na zatvaranju Petog Beogradskog bezbednosnog foruma, rekao da je ustanovljeno da iz DS nisu dali nijedan dokaz svojih tvrdnji o prisluškivanju, da je jasno da su sami napravili aferu, te da su optužili američkog ambsadora Kirbija za laž.

On je dodao da svi znaju kakav bi bio odgovor 99 odsto gradana na pitanje da li veruju Pajtiću ili Kirbiju, a da on lično veruje americkom ambasadoru.

Vučić je istakao da je Kirbi pošten čovek, da to ne kaže zato što se radi o američkom ambasadoru, već zato što to zna iz ličnog iskustva.

Upitan da li je prijavio da je prisluškivan od 2008-2012, Vučić je odgovorio pitanjem:

"A, šta da prijavim?".

"Da prijavljujem policiji? Tada nisam znao da me prisluškuju, a posle sam video da je tako...Šta hoćete, da se svetim svojoj državi", zapitao je Vučić.

Vučić je, navodeći da lično smatra da je to bilo protivpravno, novinarima objasnio da su njega prisluškivali tako što bi tobož pratili nekog drugog, za koga su znali da može imati s njim telefonski razgovor, pa onda, kada im se on "pojavi" - stave i njega na mere:

“Oni to uvežu tako što kažu da je, recimo, Vlada Ðukanović ekstremista i onda sud, zbog borbe protiv ekstremizma, da nalog da se prisluškuje Vlada Ðukanović, onda ukače da ja jednom u sedam dana razgovaram sa Ðukanovićem i onda je to razlog da i mene prikače na mere. Tako se jedna od operacija zvala po nazivu jedne biljke čudnovate. I tako sam deset puta kačen za razne druge ljude, po kojima je sud davao naloge”, rekao je Vučić.

On je takode primetio da je - s obzirom da je prisluškivan - jasno i izvesno da nikada ništa nije ukrao, jer bi, da jeste, sigurno završio u zatvoru.

“Da li je to bilo protivpravno, ja mislim da jeste, oni misle da nije, pa šta da radim. Kao što vidite, nisam ukrao ništa, da su našli da jesam, završio bih iza rešetaka, pošto nisam baš me briga šta su radili”, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva