:

:

TV Most

clock

Mart 01, 2019   14:38

0

237

Pakistan tuži Indiju UN zbog "ekološkog terorizma"

Zbog vazdušnih napada koji su, kako tvrde, oštetili borovu šumu i doveli do ivice nuklearnog sukoba, Pakistan planira da uloži prigovor Ujedinjenim Nacijama optužujući Indiju za "ekološki terorizam" .

Ministar za klimatske promene Amin Aslam rekao je da je indijska vojska bombardovala "šumski rezervat" i dodao da je Vlada Pakistana izvršila procenu ekološke štete, koja će biti osnov za prigovor Ujedinjenim Nacijama, prenosi Rojters.

"Ovde se desio ekološki terorizam, načinjena je velika ekološka šteta", rekao je Aslam i dodao da je oboreno više desetina borova.

Iz Ujedinjenih nacija navode da uništavanje životne sredine, koje nije opravdano vojnim ciljevima nije u skladu sa rezolucijom Generalne skupštine UN 47/37.

Indijski ratni avioni su u utorak gađali šumsku oblast blizu Balakota, grada na severu Pakistana, u kašmirskoj regiji.

Prema tvrdnjama Nju Delhija cilj napada su bili teroristički kampovi. Sa druge strane, Pakistan poriče postojanje bilo kakvih terorističkih kampova u Kašmiru.

Indija i Pakistan su u jeku najvećeg sukoba poslednjih godina, gde svetske sile posreduju kako bi sprečili eskalaciju tenzija između zemalja koje su od sticanja nezavisnosti 1947. godine vodile čak tri rata.

Izvor: RTS

IndijaPakistanKašmirekološka katastrofateroristički kampovi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva