Pakistan: U padu aviona poginula najmanje 56 osoba

:

:

TV Most

Foto: Танјуг/AP

clock

Maj 22, 2020   22:39

0

56

Pakistan: U padu aviona poginula najmanje 56 osoba

Najmanje 56 osoba je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade srušio danas na stambenu četvrt u Karačiju, rekli su za Rojters predstavnici dve bolnice gde su doneta njihova tela.

Izvršni direktor "Pakistan internešenel erlajnsa" (PIA) Aršad Malik rekao je, međutim, da je potvrđeno da je 41 osoba poginula u avionskoj nesreći, a pokrenuta je zvanična istraga.

Za sada se zna da su dva putnika preživela među kojima je i Zafar Masud, predsednik Banke Pundžaba koja je saopštila da je on pretrpeo prelome ali da je "svestan i da dobro reaguje".

Drugi preživeli je inženjer Muhamed Zubair. On je rekao za Džeo Njuz da je pilot pokušao da sleti kada je na kratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzleteo. Posle 10 minuta pilot je obavestio putnike da će pokušati da sleti ponovo a zatim je avion pao pri dodiru sa pistom, rekao je Zubair u izjavi koju je dao iz kreveta u bolnici u Karačiju.

"Sve što sam mogao da vidim oko sebe bili su vatra i dim. Čuo sam krike sa svih strana. Dece i odraslih. Video sam samo vatru. Nisam video ljude, samu sam čuo njihove krike", ispričao je on.

Kaže da je otvorio sigurnosni pojas i da je krenuo ka svetlu a zatim skočio tri metra

"Morao sam da skočim doletri metra da bih došao na sigurno", rekao je preživeli

Pakistanska služba za civilno vazduhoplovstvo saopštila je da je avion prevozio 91 putnika i sedam članova posade, dok su ranije predstavnici aerodroma saopštili da je u avionu bilo 107 putnika i članova posade.

Pilot pakistanskog aviona prijavio je kontroli leta da ima probleme sa motorima nekoliko trenutaka pre nego što je uputio poziv za pomoć.

Na audio snimku razgovora pilota sa kontrolorom leta na aerodromu u Karačiju čuje se da on govori da je avion "ostao bez motora".

Kako prenosi Indija tudej, kontrolor je zatim zatražio od pilota da potvrdi da li će pokušati da sleti bez opreme za sletanje.

Nekoliko trenutaka kasnije, pilot je uputio poziv za pomoć najvišeg stepena.

Avion se srušio na gusto naseljenu stambenu četvrt poznatu kao Model kolonija u blizini aerodroma u Karačiju.

Izvor: Танјуг

Pakistanpad aviona
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva