:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Novembar 01, 2019   15:33

0

129

Palmer i Tači, sastanak iza zatvorenih vrata

Zamenik pomoćnika državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer razgovarao je danas u Prištini s predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem, ali detalja o tom sastanku za sada nema.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, a kako navodi Kosovo onlajn, kao i tokom nedavne posete specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela Prištini, medijima je bilo omogućeno kratko snimanje na početku sastanka, od svega 30 sekundi.

Očekuje se da posle sastanka bude objavljeno saopštenje o detaljima razgovora.

Uoči susreta kosovski mediji su pisali da će glavna tema na agendi biti nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i ukidanje taksi na robu iz Srbije.

Imajući u vidu da su na Kosovu nedavno održani parlamentarni izbori, mediji pretpostavljaju da bi oni mogli da razgovaraju i o formiranju prištinske vlade, kao i o radu Specijalnog suda za ratne zločina koje su počinili kosovski Albanci nad Srbima i nealbanskim stanovništvom.

Mediji su takođe preneli da nema najava da će se Palmer sastati i sa kandidatom Samoopredeljenja za premijera Aljbinom Kurtijem.

Kurti, inače, danas nije u Prištini, ali iz Samoopredeljenja nije saopšteno gde se nalazi, piše Gazeta ekspres.

Tokom jednodnevne posete Prištini, Palmer se od 15 sati obraća predstavnicima civilnog društva i studentima u prištinskoj biblioteci.

Izvor: Танјуг

KiMPalmerTači
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva