:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Septembar 09, 2019   22:53

0

324

Palmer: Moguć dogovor Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da je uveren da sporazum između Beograda i Prištine može biti postignut, da će SAD podržati Vladu u Prištini koja je posvećena dijalogu, kao i da Rusija želi region zasnovan na neredima i nepoverenju.

"Jedan od naših primarnih ciljeva je da podržimo formiranje vlade na Kosovu koja je posvećena dijalogu, što znači suspendovanje tarifa i vraćanje na pregovarački sto", rekao je on u intervjuu za RTCG.

On kaže da bi pregovori trebalo da budu ozbiljniji i da dovedu do sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa izmedju Beograda i Prištine.

"Idealno bi bilo da to bude na osnovu uzajamnog priznanja. Jednom kada se dve strane vrate za pregovarački sto bićemo tamo kao partneri u potrazi za sporazumom koji će biti prihvatljiv za sve, trajan i fer i koji će pomoći Srbiji na putu ka EU", kazao je on.

On je dodao i da je za čitav region važno da se to pitanje reši, ali i da ne veruje da razmirice izmedju Beograda i Prištine mogu uticati na evropski put ostalih zemalja.

Palmer je kazao da su "Rusi na snazi na Zapadnom Balkanu", a da SAD ima suštinski različit pogled na region u odnosu na Rusiju.

Izvor: Beta

Metju Palmerdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva