:

:

TV Most

Foto: Bi Bi Si

clock

Oktobar 27, 2019   14:45

0

281

Panarin: Velika Britanija je generator svih problema u Srbiji i na Kosovu

Samo snažan savez između Donalda Trampa i Vladimira Putina može dovesti do rešenja problema Kosova, generisanog najviše od strane Velike Britanije jer je London duže od veka glavni centar delovanja protiv interesa i Srbije i Rusije, kaže u intervjuu za Novosti ruski akademik i doktor političkih nauka Igor Panarin.

 

Panarin, između ostalog, zastupa i ideju o održavanju globalne međunarodne konferencije, "nove Jalte", 2020. godine na kojoj bi bili udareni temelji novog pravednijeg sveta. Ovaj skup, kako tvrdi, trebalo bi održati u Beogradu naglašavajući da je Srbija jedini strateški saveznik Rusije u Evropi.

“Početkom godine predložio sam da se 2020. dogodi "nova Jalta", po uzoru na skup iz 1945. godine. Ideja je da tri glavna nacionalna lidera sveta - Vladimir Putin, Donald Tramp i Si Đinping - održe globalnu međunarodnu konferenciju, na kojoj bi uspostavili pravedniji sistem međunarodnih odnosa. Najbolje bi bilo da se ovaj istorijski sastanak održi u Beogradu, jer nema boljeg mesta za dogovor o zaustavljanju sukoba. Amerika bi trebalo da se Srbiji izvini za agresiju 1999. godine, ali i Kini za bombardovanje ambasade. Ovde je i spomenik ruskom caru Nikolaju, koji se zalagao za svet bez ratova i oružanih sukoba”, rekao je ruski akademik

Prema njegovom mišljenju centar neprijateljskog delovanja protiv Srbije je u Londonu te da je Britanija  postala glavni istorijski geopolitički neprijatelj Rusije još u vreme cara Ivana Groznog, kada su počeli i ozbiljniji rusko-srpski kontakti.

“U cilju stvaranja globalne Britanske imperije, u Londonu je još 1891. godine formirano tajno društvo "Okrugli sto", pod pokroviteljstvom britanske obaveštajne službe. Verujem da je upravo ovaj centar dugo vremena bio glavno sedište informacionog rata protiv Rusije i SSSR. Britanska imperija je organizovala dva svetska rata, u kojima je poginulo više od 70 miliona ljudi. Uveren sam da se centar prikrivenih neprijateljskih aktivnosti i protiv Srbije danas nalazi takođe u Londonu”, kaže ovaj ruski akademik.

Prema mišljenju doktora političkih nauka Igora Panarina Londnon ima značajnu ulogu na Balkanu i to Britaniju smeštate i u središte uzroka kosovske krize.

“Vojna agresija NATO na Jugoslaviju dovela je do otimanja Kosova i Metohije od Srbije. Istorijska analiza pokazuje da je London tajna sila neprijateljski raspoložena prema pravoslavnoj Srbiji, koja namenski, duže od veka, podstiče razvoj kosovske krize koja ima mnogo uzroka, ali jedan od važnih bio je Prvi svetski rat, koji su takođe pokrenuli Britanci. Čini mi se da srpska intelektualna elita nije u potpunosti izvukla zaključke iz ovih tragičnih zbivanja", zaključio je Panarin.

Izvor: Kosovo Onlajn

Igor PanarinSADRusijaVelika BritanijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva