:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2020   17:20

0

144

Pantović: Čekamo da se oglasi Specijalni sud za zločine pripadnika bivše OVK

Paket sa materijalima za koje se sumnja da su iz Specijalnog suda,  dostavljen je Organizaciji ratnih veterana bivše OVK, potvrdio je predsednik te organizacije Hisni Gucati. On je rekao da u novopristiglim dokumentima postoje izjave svedoka, ali ne i njihova imena.

Potpredsednik Organizacije ratnih veterana bivše OVK Nasim Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu objavio je snimak dostavljanja dosijea. Istražiteljima Specijalnog suda za zločine pripadnika bivše OVK predata je i druga količina dokumenata pristiglih u Organizaciju veterana bivše OVK, a za koje oni sumnjaju da potiču iz međunarodnog suda u Hagu. Predaju dokumenata potvrdio je pravni zastupnik veterana OVK u ovom slučaju, advokat Tom Gaši.

Povodom curenja poverljivih dokumenata iz Specijalnog suda oglasio se advokat Ljubomir Pantović koji kaže da je teško reći o čemu se tačno radi dok se ne oglasi Specijalni sud, ali je jako sumnjivo da neko u po bela dana donosi hrpu papira i registratora u središte Veterana OVK.

“Ono što se sa sigurnošću može reći je da će kod svedoka pred tim sudom tek doći do problema, ljudi će biti zabrinuti jer su iz Organizacije ratnih veterana već obelodanili da su neka imena iz pristiglih dokumenata poznata. Svedoci će biti u dilemi, strahu, šta će biti nakon njihovih svedočenja u tom sudu. Tako da ostaje pitanje da li će se oni više pojaviti kao svedoci i ako se pojave da li će ponoviti ono što su rekli i da li će govoriti istinu. U tom smislu je program zaštite svedoka rekao bih poprilično narušen, rekao je za RTV Gračanica advokat Pantović.

Na pitanje novinara da li se to dešava slučajno ili namerno baš u trenutku kada u oktobru treba da bude odbačena ili prihvaćena optužnica protiv Tačija i Veseljija, Pantović ističe da ne veruje u slučajnosti ali da ne može sa sigurnošću reći da ima veze sa njima.

“Ako se spisi iznose iz suda to se tako sigurno ne radi kako je urađeno u Prištini, sada kada imate sofisticirane mogućnosti elektronskim putem a ne da nosite čitave gomile papira. Nisam siguran šta će iz svega ovoga izaći ali mislim da bi bilo korektno da se Specijlani sud oglasi i da konačno kaže šta je u pitanju,” dodaje advokat Ljubomir Pantović.

Izvor: RTV Gračanica

Ljubomir PantovićOVKdosijeaSpecijalni sud
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva