:

:

TV Most

clock

Maj 04, 2019   14:00

0

195

Papa Franja: Dolazim u Skoplje da posejem seme bratstva

Papa Franja poručio je danas gradjanima Severne Makedonije da u Skoplje dolazi da poseje seme bratstva i da je siguran da će se dobro primiti i dati plodove.

„Danas, više nego ikada postoji potreba i u Evropi i u celom svetu da se razvija kultura izlaženja u susret, kultura bratstva, i ja ću doći da medju vas posejem ovo seme. Siguran sam da je vaša zemlja dobra, da će da primi ovo seme i da će da daje plodove“, rekao je papa u video poruci pred dolazak u Skoplje, 7. maja.

Papa sutra kreće u trodnevnu posetu Bugarskoj i Severnoj Makedoniji.

Poglavar Rimoatoličke crkve je istakao da tom kratkom porukom „braći i sestrama iz Severne Makedonije želi da iskaže radost i prijateljstvo koje, kako je rekao, oseća ka  „vašem narodu i crkvi koja postoji u vašoj zemlju“.

Prema njegovm rečima, posebnu lepotu Severna Makedonija duguje različitim kulturama, etničkim zajednicama i religijama koje tu postoje. „Svakako da suživot nije uvek lagan, znamo to, ali vredi da se uloži taj napor, jer su najlepši mozaici koji imaju mnogo boja“, rekoa je papa Franja.

On je istakao da posetu Severnoj Makedoniji posvećuje jednoj velikoj svetici, Majki Terezi, koja je rodjena i odrasla u Skoplju i koja je, „preko Božje milosti, postala hrabra misionarka Hristove milosti u svetu, dajući utehu i dostojanstvo najsiromašnijima medju siromašnima“.

„Dragi prijatelji, hajde da pripremimo naš susret molitvom da se ispuni mir i svako dobro celom vašem narodu. Neka vas Bog blagoslovi!“, rekao je papa Franja u video poruci koju je prenela Vlada Severne Makedonije.

Tokom posete Bugarskoj i Severnoj Makedoniji papa Franja će posetiti male katoličke zajednice u tim zemljama, obići će migrantski centar u Bugarskoj i siromašne u Skoplju.

U snimljenoj video poruci Bugarima emitovanoj juče papa je rekao da je njegova poseta toj zemlji u „znaku vere, jedinstva i mira“.

Izvor: Beta

papaMakedonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva