:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Oktobar 14, 2023   17:07

0

66

Pariz: Nakon Luvra i Versajske palate, evakuisana i železnička stanica Gar de Lion

Nakon Luvra i Versajske palate evakuisana je i železnička stanica Gar de Lion u Parizu, nakon što je otkrivena boca sa azotnim oksidom.Iz policije navode da je reč o uobičajenoj intervenciji, prenosi ,,Figaro".

Ranije danas je evakuisan Versajski dvorac u Parizu zbog dojave o bombi, nakon što je stigla anonimna dojava o bombi na sajt moncomissariat.fr, a dvorac će biti zatvoren do kraja dana.

Nešto ranije u toku dana, čuveni muzej Luvr zatvoren je zbog pretnje bombom, prenela je francuska TV BFM, pozivajući se na izvore iz policije.

Policija je brzo stigla na lice mesta, oko podneva, a posetioci su hitno morali da napuste zgradu.

Informaciju o zatvaranju Luvra objavila je i uprava muzeja na platformi X (Tviter), pa će muzej ostati zatvoren do kraja dana.

Francuska je od petka uveče podigla nivo bezbednosti na najviši stepen, nakon ubistva učitelja Dominika Bernara, koga je nasmrt izbo mladić ispred gimnazije u Arasu. U tom incidentu, još tri osobe su teško povređene, uključujući napadača.

Ovaj čin je u Francuskoj proglašen ,,islamskim terorizmom", a predsednik Emanuel Makron je naredio mobilizaciju 7.000 vojnika kako bi se pojačale bezbednosne patrole u zemlji.

Svih 7.000 vojnika će biti raspoređeni po zemlji do ponedeljeka uveče, a ako treba i posle tog perioda, precizirali su iz Jelisejske palate.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen rekao je u petak da je napad u Arasu povezan sa događajima na Bliskom istoku, gde Izrael vodi vojnu ofanzivu protiv Hamasa, palestinske militantne organizacije, koja je prošle subote izvršila napade na Izrael.

Izvor: T a n j u g ; foto: AP

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva