:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2020   18:30

0

245

Pariz se sprema za maksimalno upozorenje na kovid-19

Pariz se sprema da se suoči sa najvišim upozorenjem na kovid-19, nakon što je u subotu u zemlji potvđeno rekordnih 16.972 novih slučajeva zaraze.

Uz porast broja obolelih, izgleda da vlada možda nema drugog izbora nego da ukine društveni i ekonomski život u gradu. Moguće je da će kafići i restorani u Parizu od ponedeljka biti potpuno zatvoreni, prenosi Gardijan.

Francuski ministar zdravlja Olivier Veran je u četvrtak najavio da bi uvođenje dodatnih restrikcija moglo da bude izbegnuto samo ukoliko bi stopa zaraženosti počela da se smanjuje. Uzimajući u obzir rekord koji je zabeležen u subotu, izgleda da uvođenje novih mera protiv korona virusa u Francuskoj nema alternativu.

Statistički podaci regionalne zdravstvene agencije ARS pokazuju da je broj zaraženih u Parizu i dalje ispod 250 na 100.000 stanovnika, što je limit čije prevazilaženje povlači za sobom maksimalno upozorenje na kovid-19.

U Francuskoj je od početka pandemije korona virusom zaraženo preko 600.000 ljudi, dok je od posledica zaraze umrlo više od 32.000 pacijenata.

Izvor: Танјуг

Francuskakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva