:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2023   16:11

0

204

Parlić: Država Srbija se ponosi Prizrenskom bogoslovijom i njenim bogoslovima

U crkvi Svetog Đorađa u Prizrenu, u prisustvu velikog broja vernika i zamenice i pomoćnice direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušice Nikolić i Milene Parlić svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi. 

Nakon liturgije i svečanog programa, saradnice direktora Kancelarije za KiM su mladim bogoslovcima uručile i novčanu pomoć, koju tradicionalno obezbeđuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Velika je blagost dočekati današnji dan ovde sa našom Eparhijom, bogoslovima i nastavnim kadrom Eparhije. Mi smo danas ovde preneli pozdrave direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju malim, simboličnim darovima kao mali vid satisfakcije za njihov svakodnevni rad. Ovi divni, mladi ljudi predstavljaju svetionik, ne samo Sirinićke i Sredačke župe, već i ponos države Srbije", rekla je Milena Parlić, zamenica direktora Kancelarije za KiM.

Parlić je podsetila da je Bogoslovija stradala tokom martovskog pogroma.

!Nažalost, svi smo mi svedoci kako je naša Bogoslovija izgledala nakon martovskog pogroma, ponosni smo na to kako izgleda danas, ponosni smo i na našeg episkopa, na Vladu Srbije koja je mnogo uložila i koja svake godine ulaže u obnavljanje naših svetinja, ali nekako najponosniji i najradosniji smo što se upravo tim obnovljenim svetinjama obnavlja i život. To dokazuju generacije naših bogoslova i to pokazuje današnji dan koji je okupio ljude iz svih krajeva Kosova i Metohije, kao i veliki broj gostiju iz centralne Srbije", istakla je Milena Parlić nakon svečanosti.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMMilena ParlićDušica NikolićPrizrenska bogoslovijaSavindan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva