:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2022   12:00

0

80

Parlić: Tri nagrade za naše učenike na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije

U periodu od 7 do 13.maja u Nišu je održan veliki Festival zajednice muziških i baletskih škola Srbije , na kome je učestvovala i mitrovačka Srednja muzička škola „Miodrag Vasiljević“ iz Kosovske Mitrovice.Festival su organizovali Muzička škola iz Niša i grad Niš, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica, direktor Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ David Parlić.

„Pored brojnih muzičkih i baletskih škola u jednom takmičarskom danu, takmičili smo se u konkurenciji Niške, Užičke, Kraljevačke, Kragujevačke, Novosadske i više Beogradskih muzičkih škola. Naši učenici su ostvarili zapažene rezultate na ovom takmičenju. Učenica šeste godine niže muzičke škole na klaviru u klasi profesorice Andrijane Šljivić osvojila je drugu nagradu, Bojan Radovanović učenik pete godine  na harmonici u klasi Marka Radovanovića, treću nagradu i Dušan Radović učenik pete godine na gitari u klasi Petra Rakića treću nagradu. To je ekipa solista koji su predstavljali Muzičku školu iz Kosovske Mitrovice i postigli na ovom takmičenju odlične rezultate“, rekao nam je Parlić.

Ako se uzme u obzir da je konkurencija bila jaka i da je na festivalu učestvovalo preko 60 muzičkih škola Srbije, ovo je veliki uspeh za Muzičku školu“Miodrag Vasiljević“, dodao je Parlić i iskoristio priliku da pohvali mladog učenika Vukašina Radovanovića koji je na već sada drugom takmičenju u Nišu,“Naisus gitar festivalu“ zauzeo visoko prvo mesto sa osvojenih 98 poena od maksimalnih 100.

Uputio je pohvale za njegov trud, podršku njegove porodice i rad nastavnika gitare Vladimira Karadžića koji ga je spremao za pomenuti festival.

Parlić je  rekao da škola ima odlične učenike, talente i perspektivne muzičare, pa je iskoristio priliku da najavi i upis nove generacije , s obzirom da je uskoro kraj školske godine. Upis u nižu muzičku školu se, prema njegovim rečima, vrši u periodu od 20. do 24. juna, kada se učenici  opraštaju od tekuće nastavne godine, tako da učenici drugog i trećeg razreda osnovnih škola, koji žele da upišu školu , gitare, klavira, violine ili harmonike mogu da se blagovremeno raspitaju, upišu i nastave u novoj školskoj godini da pohađaju Muzičku školu „Miodrag Vasiljević“. Ukuliko neko želi da upiše solo pevanje starosna granica je oko 15 godina života, a uslovi upisa su isti za sve, pozvao je sve zainteresovane i rekao da su svi dobrodošli.

Direktor muzičke škole se na kraju zahvalio učenicima na trudu koji su uložili u pripremi kao i njihovim roditeljima na poverenju a posebno privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica koji je svesrdno podržao ovu manifestaciju i gostovanje naše dece u Nišu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva