:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 24, 2020   8:57

0

140

Partizan i Vojvodina u Belgiji traže plej-of za LE

Fudbaleri Partizana i Vojvodine večeras igraju mečeve trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv belgijskih ekipa Šarlroa i Standarda.


 

Crno-beli od 19 sati za rivala imaju Šarlroa, a u taboru iz Humske susret dočekuju s puno optimizma, uprkos tome što su svesni da će meč biti težak.
Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da njegov tim ima maksimalno poštovanje prema belgijskoj ekipi.
"Nisu oni ni Anderleht ni Briž... Mi smo Partizan. Sav respekt. Oni su u dobroj situaciji, dobro igraju, imaju samopouzdanje. Biće drugačija utakmica, intenzivnija i zahtevnija. Ne znam u kom pravcu će da ide, ali je sigurno da će biti drugačija nego ove do sada", rekao je Aleksandar Stanojević, trener Partizana.
Napadač Partizana Lazar Marković ističe da je protivnička ekipa u dobroj formi, što pokazuju i rezultati, pošto su u belgijskom prvenstvu trenutno vodeći sa šest pobeda iz isto toliko odigranih kola.
"Upoznali smo se juče sa njima, trenutno su u dobroj formi, što pokazuju rezultati. Imaju dobre igrače i trenera. Biće teška utakmica, ali mi idemo tako da prođemo dalje i da pokušamo da pobedimo", rekao je Marković.
Vezista Saša Zđelar najavljuje nadmetanje sa belgijskom ekipom.
"Igramo sa najkvalitenijom ekipom do sada. Imaju sve pobede, sigurno je da su u dobrom momentu. Mi se dižemo iz utakmice u utakmicu i to nam je bitno. Idemo da se nadmećemo i da pobedimo", rekao je Zđelar.
Fudbaleri Vojvodine svoj prvi susret u Evropi igraju večeras od 20 sati, a trener Nenad Lalatović veruje u pobedu svog tima u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Standarda u Liježu.
"Drago mi je što smo došli do trećeg kola, ali bih više voleo da smo igrali od prvog. Ja sam evropske utakmice imao i kao igrač i kao trener, ali neki naši igrači nikada nisu igrali u Evropi. To su specifične utakmice sa vrlo kvalitetnim protivnicima, protiv kojih ne možete da igrate u Supeligi. O Standardu ne treba trošiti reči. Bili su 10 puta prvaci Belgije i imaju mnogo reprezentativaca. Imaju svoj kvalitet", rekao je Lalatović, koji veruje da mogu da pobede renomirani tim iz Liježa, koji je favorit u ovom susretu.
"Vidi se koliko žele da uđu u grupnu fazu Lige Evrope, a mojim igračima sam rekao da nemaju šta da izgube, te da je u fudbalu sve moguće. Standard je apsolutni favorit i nije ništa veći klub od Vojvodine, koja ima svoju tradiciju i koja ne treba da se plaši ikoga. Naravno, po budžetu su ispred nas, ali ovakve utakmice ne igraju pare. Naši igrači moraju da pokažu da imaju veću želju od fudbalera Standarda. I u glavi i na treninzima spremamo se da izbacimo Standard. Biće teško, ali tako moramo da razmišljamo", poručio je Lalatović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva