:

:

TV Most

Foto: KK "Partizan.Nis"

clock

Jun 09, 2022   15:33

0

137

Partizan neće igrati Superligu Srbije: Završili smo sezonu

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je završio sezonu 2021/22 i da neće igrati u plej-ofu Superlige Srbije.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Partizan navodi se da je klub ovakvu odluku doneo nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa ABA lige.

"Posle svih apela koji su stizali i iz Crvene zvezde i Partizana, na svih pet utakmica su se dešavali brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica, ugrožavanja bezbednosti igrača i članova stručnog štaba, delimičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i brukanja srpske, odnosno regionalne košarke pred čitavim košarkaškim svetom. U svim događanjima, iz Partizana nije izostala samokritičnost, jer su i predsednik Ostoja Mijailović u javnim nastupima i trener Željko Obradović na konferencijama za medije, javno kritikovali neodgovorne pojedince među navijačima crno-belih zbog njihovog neprimerenog ponašanja. Na žalost, nije urodilo plodom", navodi se u saopštenju Partizana.

"Crno-beli" ističu da "klub hoće da pošalje poruku kako više ne želi da bude deo huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu".

"Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana i Crvene zvezde bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svet. Istovremeno, klub ovim činom ostavlja prostor svim relevantnim faktorima da do početka nove sezone sednu i donesu rešenje koje će sprečiti da se slične stvari ikada ponove. Želja Partizana je da naš Beograd i naša Srbija imaju dva predstavnika u Evroligi, a ovakvim ponašanjem pojedinaca i njihovim nesankcionisanjem, do ostvarenja te želje nikada nećemo doći", ističu iz Partizana.

U saopštenju se dalje navodi da je Srbija pokazala da je kadra da organizuje vrhunske sportske događaje.

"Baš nedavno održani F4 Evrolige pravi je primer za to. Dvorana puna navijača Olimpijakosa praćenih navijačima Crvene zvezde, ukupno četiri kluba, veliki broj turista u našem gradu i niti jedan jedini incident. Zaključak: Ipak možemo! I to je slika koju bi svi trebali da šaljemo iz Beograda kao košarkaške prestonice Evrope", piše u saopštenju Partizana.

Iz Partizana tvrde da "postoji nada za ispravljanje duboko ukorenjenih pogrešnih stvari"

"Zbog toga što nada ipak postoji, Partizan će u narednom periodu učiniti sve što je u njegovoj moći da se godinama nagomilavani problemi u Košarkaškoj ligi Srbije konačno reše i da se liga iz pozicije u kojoj pojedinci imaju monopol na donošenje svih bitnih odluka vrati pod okrilje nacionalnog Saveza koji bi bio garant jednakih uslova za sve. Jer samo jednaki uslovi za sve su dobra osnova da se tenzije smire i da se okrenemo isključivo košarci. Ovakav stav kluba je jedinstven i podržali su ga svi njegovi članovi, od Uprave, predsednika, stručnog štaba, do igrača. Partizan ostaje na svom putu, okrenut takmičenjima u regionu i pod okriljem Evrolige, bez bilo kakvih ideja da se takmiči u bilo kojim drugim ligama. Partizan još jednom upućuje javni apel da se problemi koji potresaju srpsku i regionalnu košarku reše zajedničkim naporima. Samo tako ćemo moći da idemo napred", zaključuje se u saopštenju Partizana.

Partizan je u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije trebalo da igra protiv FMP-a.

Izvor: T a n j u g

košarkaKK PartizanABA ligaSuperliga Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva