:

:

TV Most

clock

Jul 11, 2019   13:54

0

86

Pašalić kasnio, Gojković osudila i zatražila izvinjenje

Poslanici Skupštine Srbije trebalo je da započnu raspravu o izveštaju Zaštitnika građana za 2018. godinu, odmah po završetku poslaničkih pitanja, međutim početak sednice je odložen zbog kašnjenja Zorana Pašalića, što je naišlo na oštru reakciju predsednice parlamenta Maje Gojković koja je od njega zatražila izvinjenje.

Maja Gojković je rekla i da će poslanici danas raditi do 18 časova, odnosno da neće produžavati rad i poručila da će sa raspravom o izveštaju Zaštitnika građana nastaviti i sutra.

Gojkovićeva je rekla da je dnevni red svim učesnicima u raspravi poslat na vreme i da ne vidi razlog zašto je došlo do toga da se u 10 časova krene sa poslaničkim pitanjima i da se nakon toga proglasi pauza.

"Smatram da je došlo do nepoštovanja parlamenta. Mi nismo samostalna trgovinska radnja. U izveštaju Evropske komisije smo dobili preporuke i kritike, a i sam Zaštitnik građana je ponovio da mi ne raspravljamo o izveštaju", rekla je Gojkovićeva i poručila da ne može Zaštitnik građana da bude iznad skupštine.

Ona je dodala da Zaštitnik građana mora da dođe u parlament u vreme u koje je pozvan i da nijedna njegova obaveza ne može da se meri sa značajem dijaloga u parlamentu i sa raspravom o izveštaju zbog kojeg je, kaže, skupština dobila kritike, jer nije bio pred poslanicima.

Rekla je i da ne mogu poslanici da se prilagođavaju obavezama Zaštitnika građana.

Gojkovićeva se, pošto nije dobila objašnjenje zbog čega je određena pauza, ponovo javila za reč i zatražila od predsedavajućeg Vladimira Marinkovića da joj objasni kako je došlo do toga, jer, kako je naglasila, ona Pašaliću nije izašla u susret.

"Juče sam poslala poruku da ne dolazi u ozbir da mi pravimo pauzu, zato što Zaštitnik građana ima druga posla. Predsednik parlamenta mu nije izašao u susret, niti bi mu izašao u susret, posle ovoliko kritika koje smo dobili, zato što nismo raspravljali o izveštaju", kazala je Gojkovićeva.

Ona je dodala da insistira da skupština radi do 18 časova i da Zaštitnik dođe i sutra "zbog toga što smo njegovom krivicom danas izgubili vreme''

Marinković je kazao da je Gojkovićeva da je u pravu i da on preuzima "komandnu odgovornost", dodajući da je u 10.50 časova saznao da će sa radom nastaviti u 12.30 časova.

"Nisam mogao da nastavim normalan rad parlamenta", rekao je Marinković.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je da će doći i sutra i da to nije sporno.

"Daleko od toga da sam želeo da utičem na rad skupštine. Zamolio sam, dobio sam saglasnost, inače ništa ne bih samoinicijativno uradio. Ako se smatra da je moja greška, ja se, zaista, izvinjavam. Sigurno da bez saglasnosti ne bih to uradio", rekao je Pašalić.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva