:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2022   19:44

0

123

Pastor, Nedimović i Sijarto na otvaranju novog sedišta kompanije "KITE" u Čeneju

Novo sedište mađarske kompanije "KITE", koja se bavi prodajom i servisom poljoprivredne mehanizacije, otvoreno je u Čeneju u prisustvu predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića i ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta.

Ministar Branislav Nedimović zahvalio je na svečanosti u Čeneju predstavnicima kompanije "KITE" što su najnoviju tehnologiju doneli u Srbiju, navodi se u saopštenju Skupštine Vojvodine.

Govoreći o odnosima Srbije i Mađarske, Nedimović je istakao da su odlični politički odnosi preduslov za sve dobro što se danas dešava i u drugim sferama, pa tako i na polju poljoprivrede i zahvalio je ministru Sijartu na velikoj podršci koju pruža našoj zemlji.

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto naglasio je da živimo u izazovnim i turbulentnim vremenima, te da su u tom vremenu stabilni odnosi, saradnja, prijateljstvo i strateško partnerstvo između susednih država od izuzetnog značaja.

Dodao je da je danas početak velikog investicionog projekta na tlu Srbije, sa akcentom na poljoprivredu, agrarni sektor i proizvodnju hrane.

Istakao je da je u prošloj godini zabeležen rast trgovinske razmene između Mađarske i Srbije za 42 odsto, što najbolje govori o odnosu dveju država, a da širenje poslovanja kompanije "KITE" u Srbiji daje novi podsticaj saradnji i doprinosi modernizaciji poljoprivrede.

Ištvan Pastor je rekao da je zadovoljstvo prisustvovati događaju koji popunjava okvir stvoren potpisivanjem dokumenta o strateškom partnerstvu između dve države. On je kazao da ova
investicija predstavlja tehnološki iskorak u razvoju naše poljoprivrede.

"Raduje me današnji dan jer on pokazuje da je naš agrar spreman za kupovinu i korišćenje ovakve tehnologije i da teži modernizaciji", rekao je Pastor i dodao da je od posebnog značaja i to što se otvara centar za obuku u kome će se sticati nova znanja koja će našem agraru dati novu efikasnost. 

Mađarska kompanija "KITE" saopštila je, nakon prošlonedeljnog otvaranja logističko-servisnog centra u Sremskoj Mitrovici, da su ambicije da kompanija postane jedna od značajnijih tačaka na agrarnoj mapi Srbije.

O ambicijama i planovima ove kompanije na svečanom otvaranju govorili su Levente Sabo, izvršni direktor, Migel Lagens-Vega, teritorijalni direktor "Džon Dira" za Mađarsku, Srbiju i Hrvatsku, Krištof Sabo, izvršni direktor "HEPA" i Imre Kiš, generalni direktor kompanije "KITE".

Novo sedište kompanije u Čeneju izgrađeno je zahvaljujući programu investicione pomoći za Zapadni Balkan Mađarske agencije za promociju izvoza - HEPA, koji je pokrenulo Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine Mađarske, navodi se u saopštenju.

Pored osnovne delatnosti prodaje poljoprivredne mehanizacije, "KITE" se bavi i prodajom motornih ulja i maziva, semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja, otkupom merkantile i snadbevanjem originalnim rezervnim delovima.

Izvor: RTS

ČenejKITEPastorNedimovićSijarto
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva