:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Maj 04, 2019   19:48

0

349

Pastor reizabran za predsednika SVM-a

Na izbornoj skupštini u Doroslovu kod Sombora, Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, ponovo je izabran za lidera te stranke.

Pastor je bio jedini kandidat za predsednika, a glasalo je 324 delegata iz 140 osnovnih organizacija SVM-a.
Ištvanu Pastoru ovo je četvrti mandat na čelu Stranke vojvođanskih Mađara koju vodi od 2007. godine.

Predstavljajući rezultate u protekle četiri godine, lider SVM-a je naglasio da je najveći uspeh to što su mađarsko-srpski odnosi između dve države na istorijskom vrhuncu i da nakon sto godina nije nepovoljnost biti Mađar u Srbiji, već prednost.

U Srbiji Mađari žive u bezbednom okruženju i to je veliko dostignuće, poredeći sa položajem sunarodnika u Ukrajini, Slovačkoj i Rumuniji, rekao je predsednik SVM-a.

Pastor je zahvalio Srpskoj naprednoj stranci na podršci, sa kojom je u koaliciji na svim nivoima vlasti i naveo da je to bilo na dobrobit mađarske zajednice u Srbiji.

Kao zadatak istakao je nastavak programa ekonomskog razvoja koji su započeti zahvaljujući višegodišnjoj materijalnoj pomoći Vlade Mađarske.

"Ti projekti podrške preduzetnicima, poljoprivrednicima, porodicama za kupovinu seoskih kuća i poboljšanju turističke ponude, omogućili su da vojvođanski Mađari ostanu da žive u Srbiji, bez obzira na dvojno državljanstvo i mogućnost da sreću potraže negde drugde", rekao je Pastor.

Izvor: RTS

PastorSVMglasanjepredsednik stranke
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva