:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2023   8:28

0

115

Patrijarh danas u litiji služi pomen žrtvama nedavnih masovnih zločina i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja

Patrijarh srpski Porfirije danas će tokom velike Spasovdanske litije u Beogradu služiti pomen nedavno stradaloj deci, njihovom čuvaru, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja, najavila je SPC.

Kako je navedeno, velika Spasovdanska litija ove godine nema svečarski karakter.

"Nego ćemo se zajedno, hodajući sa Svetim Nikolajem Srpskim, moliti Spasitelju radi osvećenja ulica i trgova, radi isceljenja duša i tela naših, za mir u nama i među nama, za našu postradalu decu i za svu decu, zastati na raskrsnici ulica kralja Milana i kralja Milutina gde će njegova svetost patrijarh Porfirije služiti pomen postradaloj deci, njihovom čuvaru, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja", navedeno je u saopštenju.

Po blagoslovu patrijarha srpskog Porfirija, danas će na čelu litije sa velikim krstom Gospodnjim u rukama biti dvoje njegovih stipendista, odličnih studenata Filozofskog i Bogoslovskog fakulteta, navodi se u saopštenju SPC.

"Sa ponosom krst će prestoničkim ulicama i trgovima nositi Nišlijka Sara Dimitrijević, student druge godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta i Užičanin Milan Bogosavljević, apsolvent Filozofskog fakulteta u Beogradu. Blago majci koja ih rodila i Crkvi koja se njima ponosi!", navedneo je u saopštenju SPC.

Izvor: T a n j u g; Foto: tw/Delaevgenija

PorfirijelitijeSpasovdan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva