:

:

TV Most

clock

April 15, 2019   16:31

0

210

Patrijarh Irinej u Dragancu: Braćo i sestre ostanite ovde

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej u okviru posete Kosovu  Metohiji  pred više od 300  vernika služio je danas svetu arhijeresku liturgiju u manastiru Draganac u Kosovskom Pomoravlju. 

Sa svete Lazareve zemlje u jedinom živom manastiru u Pomoravlju, patrijarh srpski Irinej pozvao je Srbe da ostanu na svojim vekovnim ognjištima. Kako je istakao, veliki broj okupljnih vernika danas, dokaz je da ima Srba na Kosovu i Metohiji. 

“Mene posebno raduje što vas vidim ovde u ovoliko velikom broju. Ostanite ovde braćo i sestre. Od ove zemlje nećete naći bolju. Zemlja je ova majka naša. To je zemlja naših otaca , praotaca i predaka““, rekao je patrijarh SPC Irinej.

U okviru višednevne posete Kosovu i Metohiji patrijarh Irinej prethodnih dana je obišao spske svetinje u Štrpcu, Prizrenu, Orahovcu, Peći, Velikoj Hoči i Dečanima kako bi  pred Vaskrs srpski narod na Кosovu i Metohiji ojačao u molitvi i nadi da ostanu i opstanu na ovim prostorima. Inače, ovo je prvi put da patrijarh SPC boravi u Kosovom Pomoravlju.

Izvor: RTV Puls

patrijarhDraganacposeta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva