:

:

TV Most

clock

Februar 29, 2020   13:18

0

42

Patrjarh Srbima u SAD: Sačuvajmo veru, jezik i jedinstvo

Patrijarh srpski Irinej posetio je 28. februara 2020. godine Srpsku pravoslavnu parohiju Svetog Save u San Petersburgu na Floridi i poručio prisutnima da sačuvaju pravoslavnu veru, jezik i jedinstvo.

"Mi, nažalost kao narod mali brojem u odnosu na mnoge narode, možemo da se održimo i opstanemo samo ako budemo čuvali veru i ako budemo čuvali ono što je naše, naše nasleđe, našu istoriju i naše istorijsko predanje. Ovde, u ovoj državi, postoje mnogi narodi i verujem da čuvaju svoje narodne osobine, svoju kulturu, svoju veru, svoj jezik. Čuvajte i vi to isto", rekao je Patrijarh, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

On je dodao da su Srbi u poslednje vreme predstavljeni u jako lošem svetlu, a da su susedi Srbije sve svoje osobine i zla dela pripisali Srbiji.

"Srbija se polako oporavlja od svojih velikih nevolja i iskušenja koje je doživela u svojoj bliskoj i daljoj prošlosti, normalizuje se život, obnavlja se ekonomija i privreda, tako da mislite i o tome da se vratite tamo gde ste ponikli po onoj Njegoševoj: ''Gde je zrno klicu zametnulo, neka onde i plodom počiva'' ", poručio je partijarh Irinej.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva