:

:

TV Most

clock

Februar 03, 2015   16:41

0

264

"Pedeset nijansi sive","Odrastanje" u bioskopima

Dugo iščekivana filmska adaptacija bestselera El Džejms (objavila Laguna) na redovnim repertoarima biće od 12. februara, dan nakon premijernog prikazivanja u Srbiji.

Režiju za film potpisuje Sem Tejlor - Džonson, a glavne uloge Kristijana Greja i Anastazije Stil poverene su Džejmiju Dornanu i Dakoti Džonson.

Od 19. februara u bioskopima će publika moći da pogleda film "Odrastanje" (Boyhood) Ričarda Linklejtera - fiktivnu dramu snimljenu sa istom ekipom glumaca u periodu od 12 godina, od 2002. do 2013. godine.

Priča publiku vodi na jedinstveni put, epski i intiman, kroz uzbuđenje detinjstva, seizmičkih promena u modernoj porodici i protok vremena.

Film prati šestogodišnjeg Mejsona (Elar Koltrejn) kroz najpromenjiviju deceniju života, kroz vrtlog porodičnih poteza, kontroverzi, loših brakova, ponovnih udaja, novih školi, prvih ljubavi, izgubljenih ljubavi, dobrih provoda, strašnih trenutaka...

Na početku priče, Mejson će se suočiti sa preokretom: njegova privržena i požrtvovana samohrana majka Olivija (Patriša Arket) odlučuje da preseli njega i njegovu stariju sestru Samantu (Lorelaj Linklejter) u Hjuston.

Baš tada se njihov otac (Itan Hok) vraća sa Aljaske i odlučuje da želi ponovo da bude u njihovom životu.

Na bioskopskom platnu od 19. februara prikazivaće se i animirana avantura, komedija "Zvončica i čudovište iz Nedođije", u režiji Stiva Lotera, sinhronizovanu na srpski jezik u 2D i 3D izdanju.

Film vodi Zvončicu i Diznijeve vile na epsku akcionu avanturu prepunu emocija i napetih scena.

Od 5. marta publika će u bioskopima moći da pogleda i filmsko ostvarenje "Nepokoren", koji je režirala Anđelina Džoli.

Reč je o epskoj drami koja prati neverovatan život olimpijca i ratnog heroja Luisa "Luija" Zamperinija (Džek O'Konel), koji je, pored još dva člana posade, preživeo u čamcu 47 dana posle gotovo fatalnog pada aviona u drugom svetskom ratu, da bi ga zatim uhvatila japanska mornarica i poslala u zatvorenički logor.

Adaptiran po uzoru na istoimeni roman Lore Hilenbrand (koji je kod nas takođe objavila Laguna), "Nepokoren" oživljava na velikom platnu neverovatnu i istinitu Zamperinijevu priču o žilavoj snazi ljudskog duha.

Pored O'Konela, u filmu su i Domnal Glison i Fin Vitrok u ulogama Fila i Meka - avijatičara s kojima je Zamperini izdržao nekoliko opasnih nedelja u čamcu na otvorenom Pacifiku.

Tu su i Geret Hedland i Džon Magaro, ratni zatvorenici koji će se neočekivano zbližiti za vreme zatočeništva, Aleks Rasel igra Zamperinijevog brata, a u svom prvencu na engleskom jeziku našao se japanski glumac Mijavi koji igra brutalnog čuvara kampa koji je svima poznat kao "Ptica".

Od 12. marta u bioskopu će se prikazivati film "Pepeljuga" u režiji Keneta Brane, koji prati život mlade Ele (Lili Džejms) nakon što se njen otac, trgovac, oženi drugom ženom posle smrti njene majke.

U želji da podrži oca, Ela će dočekati novu maćehu (Kejt Blanšet) i njene ćerke Anastasiju (Holidej Grejndžer) i Drizelu (Sofi Mekšera) raširenih ruku, u čijoj će se milosti i nemilosti naći nakon što Elin otac neočekivano premine.

Na bioskopskom platnu će od 19. marta biti film "Teorija svega", u režiji Jamesa Marsha - neverovatna i pozitivna priča o jednom od najvećih svetskih umova današnjice, čuvenom astrofizičaru Stivenu Hokingu.

Film je zasnovan na memoarima DŽejn Hoking "Putovanje do beskonačnosti - Moj život sa Stivenom", a glavne uloge tumače Edi Redmejn, Felisiti Džons, Čarli Koks i Emili Vatson.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva