:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 04, 2019   18:47

0

1032

Pekari u Zubinom Potoku uručena donacija Unije pekara Srbije

Predstavnik  Kancelarje za KiM Dušan Kozarev, Skupštine Marija Obradović i Unije pekara  Srbije Zoran Pralica  naglasili su u Zubinom Potoku da neće dozvoliti da Srbi na Kosovu i Metohiji ostanu bez hleba, obećavši svaku pomoć i dovoljne količne brašna. Pekari Srbje donirali su ovom prilikom 15 zlatnika za  česnicu.

Pekara „Kolašin“ u Zubinom Potoku snabdeva hlebom više od 80% stanovništva ne samo severa Kosova i Metohije već i šire. Cenu hleba nisu povećavali od kako su uvedene takse od 100 %. Svi privrednici pokazali su solidarnost prema svojim sunarodnicima.

„Snabdevanje hlebom je stabilno uz naše zalaganje da ovu situaciju iznesemo zajedno sa svim ostalim trgovcima“, rekao je Vlastimir Milentijević - pekara ,,Kolašin,, - Zubin Potok.

„Mi smo ovde došli ispred Unije pekara Srbije da vidimo koliko je ovde teško i kako i koliko možemo da pomognemo ovdašnje pekare kao i druge proizvođače“, kazao je Zoran Pralica - predsednik UP Srbije.

„Današnja poseta i obilazak, delegacije iz Beograda,  severa Kosova i Metohije ima za cilj da pošalje poruku solidarnosti, jedinstva i kako prevazići prepreke koje su van svih važećih regulativa vlasti iz Prištine“ rekao je Dusan Kozarev - zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Delegacija iz Beograda razgovarala je i sa privrednicima i sa predsednikom Privremenog organa opštine Zubin Potok o koracima koje će preduzeti da narodu na ovim prostorima život učini dostojnim i boljim.

„Na Kosovu i Metohiji nije lako biti ni Srpkinja a kamo li biti uspešna privrednica, koleginica iz Udruženja poslovnih žena mi je objasnila kako je to funkcionisati i imati uspešnu firmu na Kosmetu danas a biti Srpkinja. To nije lako, i svima nama u centralnoj Srbiji je obaveza da iz dana u dan se trudimo da ovim ljudima pomognemo i popravimo uslove da ovde može bolje da se funkcioniše. Ovde za Srbe važi samo jedna stvar ato je opstanak“, rekla je Marija Obradović - narodni poslanik.

„Udruženje „Avenija“ broji oko 400 članica, na žalost ima mali broj onih koje mogu nešto da rade,  jer nemamo  mogućnosti da im pomognemo zato što sistemski nije rešeno mnogo toga, ali se nadamo da će mo pokrenuti neke projekte“, istakla je Gordana Đorić - pedsednica Udrušenja poslovnih zena ,,Avenija,,.

„Situacija je danas mnogo teška, svi smo nervozni, svi smo napeti, ove takse nas ugrožavaju i životno. Ono što je veliki problem to je što nas odvajaju od matice, od države Srbije. Situacija je još pod kontrolom. Najteža situacija je u pekarskoj industriji tako da je najveći problem snabdevanje potrošača hlebom“, rekao je Srđan Vulović - predsednik PO opstine Zubin Potok.

Pekari Srbije mislili su i na proslavu velikog pravoslavnog praznika na Kosovu i Metohiji oni su donirali 15 zlatnika za česnicu koja će se za Božić lomiti u Kosovskoj Mitrovici kod spomenika knezu Lazaru.

Izvor: TV Most

zubin potokdelegacija iz beogradapekari
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva