:

:

TV Most

Foto: Танјуг/AP

clock

Novembar 13, 2019   21:45

0

73

Pendarovski i Zaev sa Masom o evropskoj budućnosti Skoplja  

Severnomakedonski predsednik Stevo Pendarovski izjavio je danas, u razgovoru u Skoplju s nemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom, da ta zemlja veoma ceni podršku Nemačke na putu ka članstvu u EU i NATO-u.

U tom smislu, on je istakao značaj Nemačke koja je završila ratifikaciju protokola o pristupanju Severne Makedonije u NATO i zahvalio mu se što Nemačka drži pitanje proširenja u fokusu agende EU, prenosi MIA.

Kako je rekao, iako Severna Makedonija nije dobila zeleno svetlo za započinjanje pregovora sa EU, evrointegracije ostaju njen strateški cilj i istovremeno izrazio nadu da će nova metodologija za započinjanje pregovora uskoro biti definisana i da će biti doneta odluka o početku pregovora.

S Masom je razgovarao i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, i njih dvojica su se složili da će dve zemlje učiniti sve što je neophodno da bi se donela pozitivna odluka.

Zaev je istakao da je Severna Makedonija postigla značajan napredak u poslednje 2,5 godine, što je rezultat posvećenosti institucija i građana.

Zaev i Mas su se složili i da EU treba da preduzme ozbiljne korake za zemlju da dalje napreduje na pravom putu i odbaci one koji se nadaju nacionalizmu i radikalizmu.

Izvor: Танјуг

Severna MakedonijaZaevPenderovskiMasEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva