:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

SAD

clock

Decembar 01, 2023   9:10

0

100

Pentagon: Povećanje pomoći Izraelu ne utiče na podršku Ukrajini

Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država negiralo je da bi bilo kakve odluke Vašingtona da proširi vojnu pomoć Izraelu imale negativan efekat na odbrambenu podršku Ukrajini, saopštio je Pentagon.

„Pružamo Izraelu ono što je potrebno u borbi protiv terorističke organizacije kao što je Hamas. Mi obezbeđujemo visokopreciznu municiju i opremu za protivvazdušnu odbranu, ono što je potrebno Odbrambenim snagama Izraela“, istakla je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing na konferenciji za novinare, prenosi Ukrinform.

Navela je da SAD nastavljaju da pružaju podršku Ukrajini iz rezervi koje su ostale na osnovu predsedničkih ovlašćenja, dok, kako je dodala, pomoć Izraelu dolazi iz drugog fonda " Strano vojno finansiranje".

„Nastavićemo da obema zemljama pružamo ono što im je potrebno“, naglasila je Sing. Prema njenim rečima, i Ukrajina i Izrael bore se za svoj suverenitet protiv agresora, a Sjedinjene Američke Države su dugoročno posvećene ove dve zemlje od samog početka. Kako podseća kijevska agencija, početkom ove nedelje američki državni sekretar Entoni Blinken potvrdio je čvrstu podršku Ukrajine u borbi protiv ruske agresije tokom ministarskog sastanka NATO-a u Briselu.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva