:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2019   14:04

0

224

"Performans" poslanika Dveri na sednici Odbora za KiM

Poslanici Dveri Boško Obradović i Marija Janjuševć ometali su početak sednice parlamentarnog Odbora za KiM, tako što su izašli za govornicu sa transparentima sa ispisanim političkim parolama, a potom ušli u raspravu sa članovima Odbora koji su protestovali zbog njihovog, kako su rekli, "jeftinog performansa".

Obradović i Janjuševićeva su stali za govornicu u trenutku kada je zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev izašao da predstavi godišnji izveštaj o radu Kancelarije.

Držali su transparente na kojima je bilo ispisano: "Izdali ste Kosovo" ,"Nema razgraničenja", "Kosovo i Metohija su Srbija - jedan od pet miliona".

"Performans" dvoje poslanika Dveri izazvao je raspravu među članovima odbora, pri čemu su neki opominjali Obradovića, a neki i predsednika odbora Milovana Drecuna zbog opisivanja situacije.

Na kritike da je napravio jeftin performans, Obradović je upitao da li je korektno izdavati KIM. Zvonimir Stević, funkcioner SPS-a sa KiM je na to uzvratio Obradoviću: "A hoćeš ti da ga braniš?".

Kako su sednici prisustvovali i predstavnici Srba sa KiM, Obradović im je poručio da ne negoduju zbog njihovog istupa, već zbog postupaka vlasti.

"Ljudi hoće da vas ostave u ‘šiptarskoj državi‘, a vi sedite sa njima, ne daj bože da živite u velikoj Albaniji", rekao je Obradović.

Na to se moglo čuti pitanje za Obradovića: "Kad si poslednji put bio na KiM".

Predsednik odbora izrazio je nezadovoljstvo što poslanici Dveri nisu odlučili da govore na sednici odbora, već da omalovažavaju to skupštinsko telo.

Kada se Kozarev vratio za govornicu, rekao je da je, bez obzire na grupu koja je došla da pravi problem, on tu i kada je teško i kada je manje teško, kao što su i ostali članovi kancelarije za KiM "tu za srpski narod".

Izvor: Танјуг

Dveriometanjeodbor za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva