:

:

TV Most

Foto: RTV

clock

April 02, 2019   8:14

0

234

Peščana pijavica odnela gumeni dvorac, stradalo dvoje dece

Dvoje dece je poginulo, a 20 osoba povređeno nakon što je peščana pijavica u kineskoj provinciji Henan odnela u vazduh dvorac na naduvavanje u kojem su deca skakala i zabavljala se, piše Bi-Bi-Si.

Peščani vrtlog vazduha, poznat i kao peščana pijavica, podigao je i pocepao dvorac na naduvavanje koji se nalazio na vašaru u okrugu Jučeng, a u kojem su se u tom trenutku nalazila deca.

Jedan roditelj je lokalnim medijima ispričao kako je video da deca padaju na tlo s visine od oko 20 metara, prenosi Bi-Bi-Si.

Lokalne vlasti saopštile su kako su 18-oro dece i dve odrasle osobe odvedeni u bolnicu. Jedno dete je u kritičnom stanju, a ostali su zadobili lakše povrede.

Peščana oluja pogodila je sajam ove nedelje oko 15 sati po lokalnom vremenu. Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako posetioci sajma u panici trče unaokolo i kako pijavica ruši štandove i diže dvorac visoko u vazduh.

Prema informacijama iz lokalnih medija, policija je privela vlasnika dvorca na naduvavanje.

Peščane pijavice su obično male i slabe, često manje od 0,9 metara u prečniku sa maksimalnom brzinom od oko 70 kilometara na čas i uglavnom se rasipaju odmah po formiranju. U retkim prilikama, međutim, peščani vrtlog može da bude veoma velik i intenzivan, sa prečnikom i do 90 metara i brzinama većim od 100 kilometara na čas i može da traje i do 20 minuta pre raspadanja.

Izvor: RTS

KinaNevreme
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva