:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2022   20:03

0

102

Pešić i Kulibali za pobedu Zvezde u Lazarevcu, poraz Spartaka

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Lazarevcu ekipu Kolubare rezultatom 2:0 (1:0) u meču 17. kola Superlige Srbije.

Aktuelni šampion Srbije je do 14. pobede u sezoni stigao golovima Aleksandra Pešića u 45. i Kalife Kulibalija u 49. minutu.

Ovo je bio prvi gol Kulibaliju u dresu Crvene zvezde u svim takmičenjima.

Crvena zvezda je prva na tabeli SLS sa 44 boda, dok je Kolubara deveta sa 19. "Crveno-beli" će u narednom, 18. kolu SLS na svom terenu dočekati lučansku Mladost, dok će Kolubara gostovati Radničkom u Nišu.

Milojević: Najbitnija su nam tri boda

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević izjavio je da je najbitnije da je njegova ekipa osvojila tri boda nakon pobede nad Kolubarom 2:0 u utakmici 17. kola Superlige Srbije.

"Utakmica je bila kontrolisana, primetna je velika razlika u kvalitetu i zadovoljan sam što smo mogli da nagradimo mlade igrače za rad koji ulažu na treninzima. Videli smo i mi oni gde su i šta su u ovom trenutku. Želeo sam veću efikasnost, kao i da budemo kreativniji, ali i kada smo pravili prilike, malo nam je nedostajalo da postižemo golove. Ipak, postigli smo dva pogotka, možda je lepršavost izostala, ali tri boda su najbitnija", izjavio je Milojević za zvanični sajt kluba.

Trener kluba iz Ljutice Bogdana prokomentarisao je prvi gol u dresu Crvene zvezde Kalifa Kulibalija i asistenciju koju je upisao mladi Jovan Mijatović.

"Mijatović je talentovan igrač i vidno je da kada igra prosto i jednostavno onda to ide kako treba, a kada misli da može da igra na nivou onoga što je radio u Omladinskoj školi, onda je to malo teže. Međutim, sve ovo je škola za njega. Kulibali je špic koji je dobar u šesnaestercu i kada mu donosite tu loptu, onda on može da bude efikasan. Kao i svakom napadaču, treba mu kontinuitet igara i golova da bi imao samopouzdanje, ali smatram da će nam koristiti u narednim mečevima", zaključio je Milojević.

Radnik protiv Spartaka stigao do prve pobede u Superligi

Fudbaleri Radnika pobedili su danas u Surdulici ekipu Spartaka 2:0 u meču 17. kola Superlige Srbije.

Radnik je do prve pobede ove sezone u domaćem šampionatu stigao golovima Borka Duronjića u 55. i Petra Kunića u 64. minutu.

Ekipa iz Surdulice je poslednja na tabeli sa samo osam bodova, dok je Spartak 12. sa 14. Radnik će u narednom kolu gostovati kragujevačkom Radničkom, dok će Spartak dočekati Vojvodinu.

Rezultati, 17. kolo SLS:

Nedelja, 30. oktobar:

Radnik - Spartak 2:0 (Duronjić 55, Kunić 64),

Kolubara - Crvena zvezda 0:2 (Pešić 45, Kulibali 49)

Mladost (L) - Radnički (K) 18.30,

Partizan - Radnički (N) 19.00.

subota, 29. oktobar:

Vojvodina - Mladost (NS) 2:0 (Čumić 20, Kabić 79),

Javor - TSC 0:1 (Đakovac 49penal),

Čukarički - Novi Pazar 2:2 (Ivanović 40, Docić 48penal - Mijić 6, 79penal),

Voždovac - Napredak 0:0.

Izvor: T a n j u g

fudbalSuperliga Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva