:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2023   12:45

0

94

Peskov: Napad dronovima na Moskvu pokušaj Kijeva da uzvrati na napad u nedelju

Rusija je u nedelju izvela efikasan udar na jedan od ukrajinskih centara za donošenje odluka, a današnji napad dronovima na Moskvu bio je pokušaj Kijeva da uzvrati, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Jasno je da je ono što smo videli reakcija kijevskog režima na naš veoma efikasan udar na jedan od centara za donošenje odluka. Napad se dogodio u nedelju", rekao je Peskov medijima, preneo je TASS.

    Napadi dronovima na Moskvu i Moskovsku oblast potvrđuju potrebu za nastavkom specijalne vojne operacije, istakao je portparol Kremlja.

"Ovo je još jedan dokaz da moramo da nastavimo specijalnu vojnu operaciju da bismo postigli postavljene ciljeve", naveo je on.

Peskov je kazao da je predsednik Rusije dobio informacije o današnjem napadu dronovima na Moskvu i Podmoskovlje od Ministarstva odbrane, Ministarstva za vanredne situacije i regionalnih čelnika.

"Danas je, naravno, radni dan predsednika počeo veoma rano. Dobio je informacije i od Ministarstva odbrane, od nadležnih agencija, od gradonačelnika Moskve i od guvernera Moskovske oblasti, od Ministarstva za vanredne situacije", naglasio je Peskov.  

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da je rano jutros u napadu dronova na Moskvu došlo do manjih oštećenja na nekoliko zgrada.

"Jutros je usled napada dronova došlo do manjih oštećenja na nekoliko objekata", napisao je Sobjanin na svom Telegram kanalu. 

U Moskvi su dve osobe zatražile medicinsku pomoć nakon napada dronovima, izjavio je Sobjanin.

Dodao je da su povrede takve da nisu zahtevale hospitalizaciju, prenosi Interfaks.

RIA Novosti navodi da su oštećene fasade zgrada i stakla. 

Stanari nekoliko stambenih zgrada evakuisani su kako bi hitne službe radile svoj posao. 

Prema podacima Ministarstva odbrane, u napadu je učestvovalo osam bespilotnih letelica sa fiksnim krilima.

Izvor: T a n j u g

RusijaUkrajinaratPeskov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva