:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2022   12:11

0

125

Peskov: Povratak Krima u Ukrajinu ne dolazi u obzir

Moskva doživljava izjavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o želji Kijeva da povrati Krim "nevojnim sredstvima" kao diskusiju o otuđenju ruskih teritorija, što je u potpunosti neprihvatljivo, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Za nas ovo nije ništa drugo do rasprava o otuđenju teritorije od Rusije. To se ne može razumeti drugačije. Ovo ne dolazi u obzir", odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da prokomentariše izjave Zelenskog, prenosi TASS.

Ukrajinski predsednik je prethodno rekao da je Kijev spreman da razmotri opcije za nevojni povratak Krima, ali je pozvao da se "ne gubi vreme" na opcije koje ne predviđaju, kako je naveo, "deokupaciju poluostrva".

Zelenski je u intervjuu za Fajnenšel Tajms izjavio da ako rešenje ne predviđa deokupaciju, i ako je po njemu Krim deo Rusije, niko ne treba da gubi vreme na to, prenela je ukrajinska Pravda.

"Ovakve izjave još jednom ukazuju na nepripremljenost i nesposobnost ukrajinske strane, koja ne pokazuje spremnost da problem reši nevojnim metodama", saopštio je Peskov.

Izvor: T a n j u g

KrimUkrajinaDmitrij PeskovRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva