:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2023   13:57

0

65

Peskov: Protiv Rusije se vodi opšti rat, moramo staviti do znanja čime ćemo se boriti

Rusija, protiv koje se vodi rat, treba da bude oštra, ali će Moskva stavljati do znanja Zapadu svoje zabrinutosti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Protiv nas se, u širokom smislu reči, vodi rat na svim poljima, bilo da je reč o međudržavnim, imovinskim odnosima, ekonomiji i tako dalje. Oni zadiru u ono što je ranije bilo apsolutno sveto, ali, istovremeno vidimo kako se svi ti nepokolebljivi temelji ruše“, kazao je Peskov u intervjuu programa „Moskva. Kremlj. Putin“ na TV „Rusija 1“, čiji je insert na svom telegram kanalu objavio novinar Pavel Zarubin.

Prema njegovim rečima, ovo sprovode predstavnici kolektivnog Zapada koji trenutno ni od čega ne prezaju.

Portparol je takođe istakao da Rusija ne treba da podlegne emocijama.

„Treba da sačuvamo trezveno razmišljanje, sabranost i snagu, da činimo ono što nam koristi i što najbolje odgovara našim interesima. Treba da budemo čvrsti, ali otvoreni za to da jasno govorimo o našim zabrinutostima, trenucima koji su nam neprihvatljivi, kao i čime ćemo se boriti, u opštem smislu te reči. Sve to im moramo staviti do znanja“, objasnio je Peskov.

Odgovarajući na pitanje da li Rusija ima snage i resurse da sve privede kraju, on je naglasio da ukrajinski sukob ima svoj cilj.

Izvor: Sputnik.rs

PeskovRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva