:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2023   13:01

0

177

Peskov: Rusija ne gađa stambene zgrade, dejstvovala ukrajinska PVO

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ruske snage nisu gađale stambene zgrade, dok je, kako tvrdi, "Ukrajina rekla da je do urušavanje civilne zgrade u Dnjepropetrovsku došlo nakon kontranapada protivvazdušnom raketom".

U raketnom udaru na stambenu zgradu poginulo je najmanje 40 ljudi, objavili su danas ukrajinski zvaničnici.

"Ruske Oružane snage nisu gađale stambene igrade ili društvenu infrastrukturu. Vojne mete, koje su očigledne, ali ujedno i skrivene, bile su pod napadom. Možete da čujete izjave ukrajinskih zvaničnika da je do tragedije u Dnjepropetrovsku došlo zbog kontranapada", rekao je Peskov i naglasio:

"I sami ste videli zaključak nekih predstavnika ukrajinske strane koji su rekli da je, u stvari, ova tragedija rezultat dejstva ukrajinskih protivvazdušnih raketa".

Peskov je kazao da Rusija ima prilično negativan pogled na planove Zapada da obezbede tešku artiljeriju Kijevu.

"Mi na to gledamo vrlo negativno i ne krijemo to. Velika Britanija i ostale evropske zemlje, uključujući Poljsku, koje pričaju o planovima da utrostruče novu i tehnološki naprednu vojnu opremu Ukrajini, ne mogu da promene situaciju ne terenu. Moraju da je razumeju", ocenio je Peskov komentarišući podatak da će London poslati Kijevu 14 tenkova tipa "čelindžer 2".

Prema Peskovu, takve akcije "mogu da prolongiraju ceo proces i da izazovu još problema Ukrajini".

"Ozbiljno sumnjamo da im je uopšte stalo do sudbine i budućnosti ukrajinskog naroda. Jednostavno, koriste tu zemlju kao alatku da ostvare antiruske ciljeve", naglasio je Peskov.

Izvor: T a n j u g

RusijaUkrajinaratPeskov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva