:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Jun 01, 2020   12:50

0

210

Peskov: Rusija nije umešana u nemire u SAD

Nemiri koji i dalje traju u Sjedinjenim Američkim Državama unutrašnja su stvar te zemlje i Rusija se ne meša u te događaje, niti će to činiti, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Svakako, veoma pažljivo pratimo šta se zbiva u SAD, ali sve što se tamo događa je unutrašnja stvar te zemlje", rekao je Peskov novinarima.

Nikada se nismo mešali u poslove SAD i nećemo se mešati ni sada, dodao je ovaj ruski zvaničnik, a prenosi Tas s.

Moskva: Odgovor na Trampov poziv za G7 zahteva više detalja

Moskva mora da dobije više informacija pre nego što odgovori na poziv američkog predsednika Donalda Trampa da prisustvuje samitu G7, saopštio je portparol Kremlja Dimitrij Peskov i istakao da predsednik Rusije Vladimir Putin podržava dijalog po tom pitanju.

Peskov je izjavio da nije jasno da li je poziv koji je upućen Rusiji zvaničan, kao i da Moskva mora da bude upoznata sa više detalja o samitu pre nego što da odgovor, uključujući teme koje će se naći na dnevnom redu i oblik u kojem će on biti održan.

Tramp je u subotu izjavio da je samit G7, za koji se nadao da će biti održan sledećeg meseca, odložen minimum do septembra i da će lista zvanica biti proširena i na Australiju, Rusiju, Južnu Koreju i Indiju.

Izvor: Танјуг

PeskovSADprotestiRusijaubistvo Flojda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva