:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2023   8:02

0

100

Peskov: Rusija saglasna da rat u Ukrajini ne treba da postane zamrznut sukob

Rusija je saglasna sa Zapadom da ukrajinski rat ne treba da postane zamrznut sukob i nastaviće da sprovodi svoje ciljeve u Ukrajini, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za TASS.

On je na pitanje da li Rusija deli mišljenje Zapada da ne treba dozvoliti da ratni sukob u Ukrajini postane zamrznut, odgovorio da Rusija to podržava.

Peskov je rekao da Rusija razmatra samo mogućnosti za okončanje specijalne vojne operacije i da ona obezbeđuje svoje interese i ostvaruje svoje ciljeve ili tokom specijalne vojne operacije ili drugim raspoloživim sredstvima.

Portparol Kremlja je naglasio da je prerano za odgovor koja bi od predloženih mapa puta bila poželjnija za Rusiju, a takođe nije želeo da komentariše da li Moskva ima svoj plan za primirje.

„Još je rano govoriti o tome. Očigledno još nema nikakvih preduslova za mirovni proces. Specijalna vojna operacija se nastavlja", rekao je Peskov

Nemački kancelar Olaf Šolc saopštio je ranije da mirovni pregovori za okončanje rata u Ukrajini ne bi trebalo da imaju za cilj zamrzavanje sukoba, a slično mišljenje izneli su i drugi zapadni lideri, kao i vlasti u Kijevu.

Izvor: T a n j u g

Dmitrij PeskovUkrajinaRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva