:

:

TV Most

clock

Maj 06, 2022   15:25

0

101

Peskov: Ruska operacija u Ukrajini ide po planu; Lavrov: Zapad pokušava da rasplamsa propagandni rat

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini se odvija po planu, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima, komentarišući primedbu beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da se operacija "otegla“, prenosi TASS.

"Operacija se odvija po planu“, naglasio je Peskov, komentarišući izjavu Lukašenka koju je u četvrtak dao u intervjuu za Asošijeted pres.

Lukašenko je rekao da nije mislio da će ruska vojna operacija u Ukrajini "otići u ovom smeru".

"Nisam dovoljno upućen u ovaj problem da bih rekao da li ide po planu, kako Rusi kažu. Želim još jednom da naglasim, osećam da se ova operacija otegla", ocenio je beloruski lider.

Takođe je rekao da Ukrajina "provocira Rusiju" i insistirao da se Belorusija zalaže za mir.

Lavrov: Zapad pokušava da rasplamsa propagandni rat

Na Zapadu pokušavaju da rasplamsaju „propagandni rat“ protiv Rusije i Rusa, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

“Uvek moramo da pamtimo istorijske lekcije. Utoliko pre što te slavne stranice naše istorije sada na Zapadu pokušavaju da iščupaju, da precrtaju sve ono što je učinjeno. Pokušavaju naprosto da izjednače pobednike nacizma sa zločincima, a od nas da naprave glavne krivce za taj rat, da na svaki način izbrišu nacizam, da pojačaju ispoljavanje nacizma u savremenoj Evropi“, rekao je Lavrov tokom ceremonije polaganja cveća na spomen-ploče posvećene obeležavanju Dana Pobede, preneo je Sputnjik.

Prema njegovim rečima, protiv Rusije i Rusa je pokrenut „propagandni rat“, koji predstavlja ispoljavanje rasizma i diskriminacije dovedene do apsurda.

Izvor: T a n j u g

PeskovLukašenkoRusijaUkrajinaLavrov

Aktuelno

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva