:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 01, 2019   13:30

0

225

Peskov Zelenskom: Rusija nije okupirala nijedan deo Ukrajine

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva pre konačnih rezultata predsedničkih izbora u Ukrajini neće čestitati ni jednom kandidatu, a na izjave vodećeg kandidata Volodimira Zelenskog odgovorio da Rusija nije okupirala nijedan deo ukrajinske teritorije.

Volodimir Zelenski je ranije izjavio da ima nameru da zahteva povraćaj svih teritorija kao i da će da traži kompenzaciju.

Peskov je rekao da je ono što se dešava u Donbasu posledica politike ukrajinskih lidera, a da je pomen Krima u ovom kontekstu neprihvatljiv zato što je ta tema "zauvek zatvorena" i nije više predmet bilo kakve diskusije.

On je rekao da Rusija pažljivo posmatra izjave kandidata, posebno one koji se tiču njihove države i bilateralnih odnosa, kao i budućnosti Donbasa.

Peskov je dodao da bi Rusija volela da na vlasti u Kijevu vidi one koji su spremni da na osnovu postojećih dogovora reše situaciju na jugoistoku Ukrajine.

On je naglasio da je sve što se desilo na Krimu u skladu sa ukrajinskim zakonodavstvom i međunarodnim pravom.

Prvi izborni rezultati u Ukrajini pokazuju da u drugi krug idu komičar Volodimir Zelenski i aktuelni predsednik Petro Porošenko.

Treća po broju glasova, bivša premijerka Julija Timošenko, osporila je rezultate glasanja u prvom krugu izbora.

Izvor: Танјуг

PeskovZelenskiUkrajinaRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva