:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2021   7:45

0

134

Petar Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu i Metohiji.

U selu Berivojce, na mestu gde je bujica odnela put, Petković će razgovarati sa meštanima koji su u toku poplava ostali i bez električne energije.  

Nakon toga, Petković će se u selu Donje Močare sastati sa meštanima sela, kojima je bujica odnela most. Pri tome su trideset četiri domaćinstva ovog sela ostala odsečena od ostalog dela Kosovske Kamenice.

U Ranilugu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju će obići devetočlanu porodicu Ristić i šestočlanu porodicu Tomić, čija su domaćinstva pretrpela velike štete u poplavama.

U Šilovu, Petković će posetiti porodice Kostić i Božanović sa kojima će ragovarati o potrebnoj pomoći, nakon šteta koje je ostavila poplava.

U selu Lepina direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, posetiće porodicu Ničić, koja je pretpela velike štete nakon poplava. Tom prilikom, predviđene su izjave za medije.

U selu Ugljare Petković će obići poplavljena područja u ulicama Đure Jakšića i Fruškogorskoj.

Predviđeno je da u Gračanici Petković razgovara sa građanima i upozna se sa trenutnim problemima sa kojima se suočavaju nakon povlačenja vode.

Potom će u selu Donja Gušterica obići višečlanu porodicu Savić, sa kojom će razgovarati o problemima koji su nastali nakon povlačenja vode.

Petković će obići poplavljeno selo Kuzmin, u kome su poplave ostavile velike posledice.

Petar Petković će obići porodicu Zdravković u Velikom Rudaru kojoj su obe kuće sa okućnicom poplavljene, kao i  plastenici.

U Grabovcu će posetiti porodicu Časlava Živkovića i druge porodice iz iste ulice. Pored poplavljenih kuća, predviđen je i obilazak poplavljenih plastenika Udruženja „Majka devet Jugovića", koje snabdeva Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

U Velikom Rudaru planirane su izjave za medije.

Sve navedene aktivnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju biće sprovedene u skladu sa propisanim merama, zbog trenutne epidemiološke situacije, prouzrokovane virusom Kovid 19.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva