:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 26, 2022   18:23

0

224

Petar Petković posetio štand Kancelarije za KiM na Sajmu turizma

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, posetio je danas štand ovog vladinog tela na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na kojem već treći dan predstavljaju turističku ponudu i prirodne lepote južne srpske pokrajine. On je razgovarao sa posetiocima, ali i predstavnicima opština Kosovska Mitrovica i Leposavić, koje su danas prikazale turističke potencijale kojima raspolažu.

Nastup na sajmu je organizovan pod sloganom „Doživi Kosovo i Metohiju“ i kao i svake godine organizovan je sa ciljem promovisanja poseta manastirima, crkvama i drugim značajnim verskim i istorijskim lokacijama, turističkim manifestacijama i seoskim domaćinstvima na Kosovu i Metohiji. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obišao je danas štand Kancelarije na sajmu gde je razgovarao sa predstavnicima opština Kosovska Mitrovica i Leposavić koje su danas predstavile svoje turističke ponude.

Petković je posetio i štandove srpskih vinarija sa Kosova i Metohije koja se predstavljaju na 12. Medjunarodnom sajmu vina. U razgovoru sa njima poručio je da se njihova vina svojim kvalitetom i ukusom zasluženo nalaze među najboljima u Srbiji.

Opština Kosovska Mitrovica tradicionalno se predstavlja na sajmu turizma. Ovaj grad na Ibru je univerzitetski centar, grad mladih ljudi širokog srca koji otvara svoja vrata svim dobronamernim ljdima koji žele da ga na pravi način dožive.

“Što se tiče samih znamenitosti i turističkog potencijala, najpre bih izdvojio naš most koji deli grad na južni i severni deo grada, takođe veličanstven spomenik Knezu Lazaru, zatim spomenik kukavica, potom Gradski muzej i još mnogo spomenika kulture. Ima dosta kulturnih manifestacija koje privlače turiste u naš grad, pre svega Sabor kulturnog stvaralaštva koji okupi na stotine mladih svake godine, zatim džez i bluz festival koji je internacionalnog karaktera i okuplja eminentne umetnike iz te sfere”, naglasio je Milošević Nikola, predsednik KUD “Kosovski božur”.

Leposavić je opština na krajnjem severu Kosmeta koja zbog svog specifičnog geografskog položaja raspolaže raskošnim turističkim i privrednim potencijalima.

“Opština Leposavić svoje potencijale za razvoj turizma vidi u dve planine, Kopaonik i Rogoznu. Naši ciljevi su razvijanje potencijalnih vidova turizma kao što su planinarenje, pešačenje, mauntin bajk i  razvoj zimskog rekreativnog turizma na Kopaoniku”, rekao je Nikola Radosavljević, koordinator STO Leposavić.

I ove godine tradicionalno na sajmu je predstavljena svojevrsna avantura u prirodi Via ferata Berim koja vas vodi na penjanje na ovoj atraktivnoj lokaciji u Ibarskom Kolašinu.

“Po deveti put predstavljamo Autdor In, Via feratu Berim i turističku ponudu Ibarskog Kolašina. Svake godine pokušavamo da nešto inoviramo, ove godine smo u završnoj fazi planinarskog doma, odakle se kreće na Via feratu, napravićemo jednu džinovsku ljuljašku, koja će biti jedan novi adrenalinski sadržaj. Imamo puno toga da ponudimo, drago nam je da smo ponovo na Sajmu turizma i da je velika zainteresovanost posetilaca za ono što nudimo”, istakao je Dragiša Mijačić, Autdor  In.

Četvrtog, završnog dana, 43. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, svoje potencijale za razvoj turizma tradiciju i lepotu prirode predstaviće opštine iz Kosovskog Pomoravlja i opština Zubin Potok.

Izvor: TV Most

Petar PetkovićSajam turizmaKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva