:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Jul 12, 2021   16:16

0

141

Petković: Bisljimi u Briselu bio manji od makovog zrna

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je potpredsednik privremenih institucija u Prištini Besnik Bisljimi u Briselu "bio manji od makovog zrna", čime je reagovao na Besljimijevu izjavu da se u Briselu nije razgovaralo o Zajednici srpskih opština.

"Umesto što Priština preti na sve moguće načine, što Bisljimi izjavljuje da treba ukinuti nekakve paralelne opštine, da bi to njima bio uslov za formiranje Zajednice srpskih opština on tako nešto nije pomenuo u Briselu gde je bio manji od makovog zrna", rekao je danas Petković komentarišući Besljimijevu izjavu kao i tvrdnju da je u Briselu bilo reči samo o sporazumima koje Beograd navodno nije ispunio.

On je dodao i da mu nije jasno na koje opštine i paralelne insitucije Besljimi misli, prenosi Kosovo onlajn.

"Očigledno Priština ne želi da formira ZSO, pronalazi najrazličitije razloge zbog čega to neće da uradi - sada govori da je potrebno ukinuti nekakve paralelne instiittucije, a pitanje je koji će biti neki sledeći zahtev - da li će taj sledeći zahtev da bude da više ne bude Srba na Kosovu i Metohiji pa kada se to ispuni, da onda formiraju Zajednicu srpskih opština, onda se samo pitam za koga se formira Zajednica srpskih opština", rekao je Petković.

Dodao je da je bolje da se umesto te "prazne priče" Priština vrati dijalogu i ispunjenju svih sporazuma.

"ZSO jeste uslov svih uslova ako hoćemo da idemo dalje, a želimo normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, jer bez toga nema napretka ni budućnosti. Želimo da ovde ostanemo i opstanemo, zato smo posvećeni dijalogu, posvećeni miru", poručio je Petković

Izvor: T a n j u g

Petar PetkovićZSOBesnik Bisljimi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva