:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Maj 12, 2021   10:06

0

181

Petković čestitao rukovodstvu Opštine Leposavić hramovnu i gradsku slavu

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, predsedniku Opštine Leposavić Zoranu Todiću, rukovodstvu Opštine, sveštenstvu i žiteljima Leposavića veliki praznik, opštinsku i hramovnu Slavu – Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, stoji u čestitki direktora Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije Petra Petkovića.

“Sveti Vasilije Ostroški je Hristov apostol novog vremena, učitelj i iscelitelj. Od njega mi vekovima molimo pomoć, utehu i duhovnu okrepu, a posebno danas u vreme velikih izazova sa kojima se suočavamo.

Njegova bezgranična ljubav prema svakom Božijem stvorenju i borba za opstanak i čistotu pravoslavne vere, učinila je mitropolita Vasilija svetim čovekom, koji je pored Svetog Save najznamenitiji i najvoljeniji srpski svetitelj. To potvrđuje i činjenica da danas Ostroškom Čudotvorcu dolaze u velikom broju poklonici iz svih naših krajeva, ali i oni iz inostranstva, vernici katoličke i muslimanske vere.

Uvek se sećajući koliko mnogo je Sveti Vasilije učinio da ostane i opstane srpski narod u nevoljama i stradanjima, u raspećima ali i u vaskrsenjima, pronađimo danas u nama samima milost i dobrotu, brigu i ljubav prema bližnjima, bez obzira na njihovu veru i naciju. To je jedini zalog mira, uspeha i blagostanja, ali pre svega našeg ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da ulaže u bolje uslove života našeg naroda u pokrajini, a opština Leposavić kao geografski najveća srpska opština na Kosovu i Metohiji za nas ima poseban značaj

Sa željom da nas svake godine bude sve više, neka vam je srećna i blagoslovena Slava!”, kaže se u čestitki Petkovića.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMLeposavićgradska slavaVasilije OstroškiKancelarija za KiMPetković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva