:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2021   20:04

0

268

Petković: Da brinete za Srbe osudili bi 110 napada na njih

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković danas je, reagujući na tvit izvestioca EP za Kosovo Viole fon Kramon koja je napisala da želi da svi Srbi na KiM budu zaštićeni, poručio da bi, da joj je stvarno stalo do Srba, osudila 110 etnički motivisanih napada na njih.

"Da li tako izgleda briga Viole fon Kramon za Srbe na KiM - kada Srećko Sofronijević dobije metak dok brine o svojoj porodici? Da vam je stalo do Srba vi biste pritisli vaše šefove u Prištini da formiraju ZSO i osudili 110 etnički motivisanih napada na Srbe", napisao je Petković na Tviteru.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola Fon Kramon napisala je ranije danas na Tviteru da želi da kosovski Srbi budu zaštićeni što je više moguće, reagujući tako na izjavu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, koji je naveo da je Fon Kramon pravi od Srba na Kosovu legitimne mete.

"Želim da kosovski Srbi - i južno i severno do Ibra - budu što je više moguće zaštićeni. Da ne bi bilo još jednog slučaja Olivera Ivanovića, koji zbog nedostatka vladavine prava ili nekog drugog "maglovitog dana" na severu ostaje nerešen", napisala je ona na Tviteru.

Petković je prethodno reagovao na izjavu Fon Kramon, koja je u sredu rekla da je akcija kosovskih specijalaca na severu KiM 13. oktobra bez sumnje bila potrebna i da je Kfor bio obavešten o njoj.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva