:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Novembar 08, 2021   21:46

0

105

Petković: Deplasirano da Vjosa Osmani bilo koga uči evropskim vrednostima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, izjavio je večeras da, zamenom teza da bi formiranjem Zajednice srpskih opština na takozvanom Kosovu bila formirana Republika Srpska, Vjosa Osmani je pokazala da nije pazila na času kada su iz Stejt departmenta i ambasade SAD u Prištini stigle nedvosmislene poruke da Priština mora da formira ZSO. 

 

On je u saopštenju za javnost istakao da izgleda da za Osmani  političke poruke iz SAD selektivno važe, baš kao što za nju i Kurtija selektivno važe i svi do sada potpisani sporazumi u Briselu. 

"Da je Vjosa Osmani pročitala saopštenja od 21. oktobra i 4. novembra od početka do kraja i sa razumevanjem, zapamtila bi da se SAD zalažu za poštovanje svih do sada postignutih sporazuma između Beograda i Prištine, bez opravdanja i izuzetka, u koje spada i formiranje ZSO", naveo je Petković.

Kao što bi, kao neko ko se poziva na američka dostignuća, Vjosa morala da zna da je za SAD poštovanje ugovora i sporazuma svetinja, a uvažavanje ljudskih prava najviša vrednost na kom ispitu Priština svakodnevno pada, unižavajući i kršeći osnovna prava Srba na Kosovu i Metohiji, ne štedeći pri tom ni decu, ni starce, počevši od pretučenog trinaestogodišnjeg Nikole Perića iz Gojbulje, do zastrašivanja devedesettrogodišnje Rumene Ljubić iz Peći. 

Upravo zbog njihove bezbednosti i mirnog sna nikada nećemo odustati od zahteva i nastojanja da se formira Zajednica srpskih opština na KiM. 

A Vjosa Osmani može da nastavi da širi dezinformacije i političku propagandu, za koje će dobiti aplauze onih opozicionih političara u Beogradu koji su joj očigledno i zagrejali stolicu pred put u SAD.

Zato i napada predsednika Aleksandra Vučića koji je istinski borac za mir i stabilnost, naspram nje koja bi sa Kurtijem da osvaja sever KiM slanjem specijalnih jedinica Rosu i pucanjem na goloruki srpski narod, koja bi da izaziva sukobe i produbljava krize. 

Da Osmanijeva zna šta su evropske tekovine ne bi nipodaštavala briselski dijalog, zato je deplasirano da ona bilo koga uči evropskim vrednostima.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Petar PetkovićVjosa Osmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva