:

:

TV Most

clock

Jul 07, 2020   11:44

0

128

Petković: Dijalog važan i u interesu svih,posebno Srba na Kosmetu

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine od presudnog je značaja za sve, a posebno za Srbe na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i dodao da kroz dijalog treba težiti kompromisnom rešenju, a da njega nema bez saglasnosti Srbije.

"Nastavak dijaloga posle 20 meseci veoma je važan i u interesu je svih, posebno Srba na Kosovu i Metohiji, jer uvek kad smo imali dijalog imali smo i pad tenzija na Kosovu i Metohiji, budući da dijalog nosi sa sobom i mirovnu komponentu", rekao je Petković za TV Pink.

Naveo je da Beograd u dijalog ulazi sa težnjom ka kompromisnom rešenju.

"Važno je da nastavimo da razgovaramo, a iako smo svesni težine naše pozicije spremni smo da se odupremo ultimatumima“, rekao je Petković.

Rekao je da niko nema prava da nameće svoja rešenja, i da to što prištinska strana postavlja svoje ciljeve govoreći o međusobnom priznanju, nema nikakvog rešenja bez saglasnosti Srbije.

Za petak je zakazan i video samit o kosovskom pitanju, u organizaciji Pariza i Berlina, a u nedelju je, kako je ranije najavljeno, planiran dijalog Beograda i Prištine u Briselu.

Izvor: Танјуг

KiMKancelarija za KiMdijalog Beograda i PrištinePetar Petković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva